Nilüfer'in Sultanları Beşiktaş'ı ezdi geçti

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde ilk yarının son haftasında Nilüfer Belediyespor, sahasında Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ederek taraftarlarını sevince boğdu. Bu sonuçla her iki takım da ilk yarıyı 4 galibiyet, 7 yenilgiyle tamamladı. 

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda oynanan müsabakanın ilk setine Beşiktaş etkili başladı.  Ardından file önünde etkinliğini ele geçiren Nilüfer Belediyespor oyunda dengeyi sağlayarak teknik molaya 12-10 önde girdi. Teknik molanın ardından da skor üstünlüğünü elinde tutan mavi yeşil beyazlı voleybolcular ilk seti 25-20 kazandı.

İkinci sete Nilüfer'in sultanları iyi başlangıç yaptı ve art arda bulduğu hücum sayılarıyla teknik molaya 12-8 önde girdi. Sonraki dakikalarda toparlanan Beşiktaş oyunda kontrolü ele geçirdi ve 24-21'lik üstünlük sağladı. Alınan molanın ardından Nilüfer Belediyespor tekrar hücum gücünü artırdı ve üst üste bulduğu 5 sayı ile ikinci sette 26-24 öne geçerek maçı 2-0'a taşıdı.

Nilüfer Belediyespor voleybolcuları üçüncü sete etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren aradaki sayı farkını açan mavi yeşil beyazlı ekip  teknik molaya 12-6 üstün girdi. Set boyunca oyun ve skor üstünlüğünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor bu seti 25-20, maçı da 3-0 kazandı.

Nilüfer Belediyespor'lu voleybolcular galibiyet sevincini, kendilerini maç boyunca destekleyen ve kalabalık bir grupla salona gelen Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile paylaştı.

Maçmetre

Salon: Cengiz Göllü 

Hakemler: Burhan İlhan, Kadir Girente

Nilüfer Belediyespor: Birgül Güler, Özgenur Yurtdagülen, Buijs, Da Silva, Ceyda Aktaş, Duygu Düzceler (Funda Bilgi, Elif Boran, Merve Tanıl, Hazal Arifoğlu, Sinem Bayazıt) 

Beşiktaş: Tokarska, Zeynep Seda Uslu, Şeyma Ercan, Ceylan Arısan, Rykhliuk, Biryukova (Pınar Eren, Tuğçe Ersan, Marharyta, Simay Gazi, Dilara Bilge, Hümay Topaloğlu) 

Setler: 25-20, 26-24, 25-20 

Süre: 91 dakika (29, 33, 29)