Sağlıkçılar Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği'nin iptalini istedi

Sağlık meslek örgütleri ve sendikalar Bursa Tabip Odası Türkan Saylan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği'nin kaldırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 16:06
https://www.bursaport.com

Sağlık meslek örgütleri ve sendikalar Bursa Tabip Odası Türkan Saylan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği'nin kaldırılmasını talep etti. Bursa Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Mehtap Aslan, pandemi döneminde aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına yönelik düzenlenen “Ceza Yönetmeliği"ne ilişkin konuştu. Aslan, "Bu yönetmelikle; iş güvencemiz kalmamış, özlük haklarımız gasp edilmiş, durumdan yakınmamız ve konuşmamız yasaklanmıştır. Meslek örgütlerimizin bu ceza yönetmeliğinin geri çekilmesi için, bir yıldan beri verdiği mücadele sonuçsuz bırakılmıştır. Bu konuda olumlu hiçbir adım atılmamıştır. Ama biz, mücadele etmekten, hakkımızı aramaktan ve almaktan vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.  Aslan, Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları olarak, kendilerine destek veren sağlık çalışanlarıyla birlikte 30 Haziran ve 1 Temmuz 2022 tarihlerinde iki gün iş bıraktıklarını açıkladı. Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sesimizi duymayan, kulaklarını tıkayan Sağlık Bakanı’nın dikkatini çekmek için alanlardayız. Yapılan yasal iyileştirmelerde, “Aile hekimi hariç” diyerek bizleri görmezden gelenler için buradayız."

Aslan, taleplerini şöyle sıraladı:

"Etkin bir sağlıkta şiddet yasası ve bunu uygulayan bir adalet sistemi istiyoruz.                  30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşmesi yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da önerilerimiz doğrultusunda revize edilmesini istiyoruz. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için “emekliliğe yansıyan” ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretlendirme istiyoruz.       Aile Sağlığı Merkezi gider ödemelerinin, enflasyondan bağımsız olarak artan giderlerimize paralel olarak artırılmasını istiyoruz."