Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesi bugün Ankara'da düzenlenen bir etkinlikle açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 23:23
https://www.bursaport.com

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesi bugün Ankara'da düzenlenen bir etkinlikle açıklandı. 

"Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz" şiarı ile seçim startının verildiği etkinlikte seçim müzikleri de tanıtıldı. HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açılış konuşmaları ardından, seçim bildirgesi Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın tarafından okundu. 

Edirne Cezaevinden Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'nın gönderdiği mesajın da okunduğu etkinliğe, HDP bileşenleri ve Emek Özgürlük İttifakı temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesinin satır başları şöyle;

"Bu iktidarı gönderecek, Demokratik Cumhuriyeti kuracak, “yüzyılın felaketi”ne karşı Demokratik Cumhuriyet yüzyılını başlatacağız.

Türkiye’nin en köklü̈ sorunu olan Kürt sorununun demokratik çözümü ve büyük barış̧ için gereken sorumluluğu üstlenmeye geliyoruz.

Yürüyüşümüz, ezilenlerin demokratik mücadelesidir. Statüko ile restorasyon arasındaki sıkışmışlığa karşı umut ve coşkuyla adımlarımızı birleştirdiğimiz “Yeni Yaşam”a davettir.

Emeğin sömürüsüne son vereceğiz; ekonomik eşitsizliği ortadan kaldıracağız. Demokratik Ekonomi Programı’mızla yoksulluk ve işsizlikle mücadele edeceğiz.

Halkları savunmasız kılan, kadınları şiddetin ve sömürünün hedefi haline getiren, ekolojik yıkıma sebep olan ve sermaye odaklarını zenginleştirerek toplumu yoksullaştıran işgal ve savaşa dayalı dış politikaya dur demek için buradayız.

İktidarların estirdiği faşizme ve kapitalist erkek egemenliğine karşı örgütlenmeyi ve dayanışmayı büyütmek için geliyoruz; eşbaşkanlık ile eşit temsiliyet ilkesi ve İstanbul Sözleşmesi için geliyoruz.

Devletin, dini ve inançları tahakküm altına almasına ve inançlara yönelik tekçi, inkârcı ve asimilasyoncu politikalara karşı özgürlükçü laikliği savunuyoruz. Halkları ayrıştıran bu ceberut döneme son vermeye geliyoruz.

Geniş yetkilere sahip çoğulcu bir parlamentonun bulunduğu, kuvvetler ayrılığının işlediği, denge ve denetleme mekanizmalarının etkili olduğu bir demokratik parlamenter sistem ile Birlikte Değiştireceğiz!

Kuvvetler ayrılığının yerele doğru genişlediği, yerel yönetimlere yetki ve kaynak devrinin güvence altına alındığı, yerel katılım mekanizmalarının işlediği güçlü bir yerel demokrasiyi inşa etmek için geliyoruz.

Halk iradesine ve seçim adaletine ipotek koyan ve bir yönetim biçimi haline gelen kayyım rejimine son vermek için geliyoruz.

Küresel iklim krizinin ölümcül sonuçları bütün dünyada yaşanırken, krizden en az sorumlu olan ülke halkları en büyük felaketleri yaşıyor. İklim mültecilerinin sayısı da her geçen yıl artıyor. İklim krizi ve iklim adaletsizliğine karşı hayatı savunanların evrensel mücadelesinin güçlü bir halkası olmaya geliyoruz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının doğrudan uygulanmasını sağlayacağız.

Ev, işyeri ve üst aramalarında, gözaltına alma ve tutuklamalarda keyfi uygulamalara son vereceğiz. KHK’leri ve OHAL komisyonunun hukuksuz kararlarını tüm sonuçları ile birlikte iptal edeceğiz."