Özgür Özel: Şimdi de gözlerini milli parklara dikmişler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de milli parkların 49/99 yıllığına kiralanmasıyla ilgili kanun teklifine tepki gösterdi. Özel, Ankara Soğuksu, Uludağ, Abant ve Altındere gibi milli parkların hedefte olduğunu, iktidarın köprü ve milli varlıkları satmaya devam ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2026 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2026 21:55
https://www.bursaport.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada milli parkların 49/99 yıllığına kiralanmasıyla ilgili kanun teklifine sert tepki gösterdi.

İktidarın şimdi de milli parklara göz diktiğini söyleyen CHP lideri Özgür Özel, “Bizim Manisa’da çok söylenen bir laf var. Üst üste üst üste gelince bunlar der ki ‘Ölü bir değil ki yıkayasın, deli bir değil ki bağlayasın.’ Öyle bir haldeyiz ki sattılar sattılar, doyamadılar. Şimdi milli parklara göz dikmişler, milli parklara. Öyle bir şey ki Ankara Soğuksu Milli Parkı hedefte. Uludağ Milli Park hedefte. Bolu Abant, Trabzon Altındere Milli Parkları hedefte. Ne yapacaklarmış biliyor musunuz? Bu milli parkları giderayak 49 ve 99 yıllığına kiralamak için kanun teklifi getirmişler." dedi.

"Gidiyor, şunu görüyor artık. Yolcudur abbas bağlasan durmaz." diyen Özel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Emekli böyle el sallıyor, asgari ücretli sallıyor. Artık bu vakitten sonra anketler ortada, görüyorsunuz. Neler neler oldu. Hızla anketler açıklanıyor. Bu ayın anketleri geldi. Biri hariç, o Kasım’da da şimdi de hatta geçen sene seçimlerden önce de bir ay boyunca ‘AK Parti hiçbir İstanbul ilçesini kaybetmiyor’ diyordu. ‘Son gün fark 1 milyondan fazla İmamoğlu lehine değişti’ dediler. Yani bir ay algı operasyonu yaptılar. Sonra ‘1 milyon’ dediler 1,5 milyon da fark yediler. O bir özel şirket, operasyon yapan. Bir tek o AK Parti’yi önde bulmuş. Şu ana kadar yedi anket geldi önümüzde. Allah’a şükür hepsinde Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi. Farkı kiminde koruyoruz, kiminde açıyoruz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi önde. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gittiği görünüyor.

Gözü yolda olanlar, gözü milli parklara dikmiş. Ya sen düşünsene, sen burada Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidar partisinin. Sen işgal ordusu değilsin ki. Demokrasiye inansan bugün gidersin, yarın gelirsin. Abant’ı milletin elinden alıp yandaşa vermenin, orman idaresinden alıp Kültür Bakanlığı'ndan alıp birtakım yerleri yandaşlara peşkeş çekmenin ne şeyi var? Giderayak Abant’ı verecek yandaşa, Uludağ’ı verecek yandaşa. Efendim uğraşıyor işte Yerebatan Sarnıcı’nı alacak verecek yandaşa. Galata Kulesi’ni alacak verecek yandaşa. Vallahi bu Galata Kulesi’ni Cenevizlilerden kurtarmak AK Partililer’den kurtarmaktan daha kolaydı. Ama bütün vatandaşlarımıza söylüyorum. Bil ki bu iktidar köprü satıyor, giderayak satıyor. Bil ki Abant’ı satıyor, Yedigöller’i satıyor, Sipil’i satıyor, Uludağ’ı satıyor. Bil ki gittiğindendir.”