
Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na atanan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki MYK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Kılıçdaroğlu MYK'sinin sözcüsü Müslim Sarı açıklamalarda bulundu. Sarı, "3 il başkanı ve 3 eski il başkanı hakkında disiplin süreci başlattık" dedi.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş ve Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya'yı tedbirli olarak disipline sevk ettiklerini belirten Sarı, bu illerdeki teşkilatları da feshettiklerini duyurdu.
Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, Eski Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçarslan, mutlak butlan kararıyla resmi olarak görevi sona eren İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in disipline sevk edildiğini açıklayan Müslüm sarı, Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya'nın da görevden alındığını belirtti.
GÖREVDEN ALINANLAR
Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar görevden alındı, yerine Hasan Nasır atandı.
Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu görevden alındı, yerine Orhan Bayram atandı.
Malatya İl Başkanı Barış Yıldız görevden alındı, yerine Hakan Satılmış atandı.
Ankara İl Başkanvekili Yüksel Işık görevden alındı, Fahri Yıldırım atandı.
İzmir İl Başkanı Çağatay Güç görevden alındı, yerine Utku Gümrükçü atandı.