İmamoğlu: Demokrasi adına utanç verici bir durum

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da yaşanan, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu vatandaşların yaralanmasına ilişkin, "Bugün yaşanan, demokrasi adına utanç verici bir durumdur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 01:16
https://www.bursaport.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da yaşanan provokasyona ilişkin açıklamada bulundu. Provokatörlerin attığı taşlarla hasar gören otobüsün önünde konuşan İmamoğlu’na, Millet İttifakı’na mensup partilerin Erzurum İl Başkanları eşlik etti.

“POLİSLERİN HİÇBİRİSİ KILINI KIPIRDATMADI, BU BİR TALİMATTIR”

İmamoğlu, Erzurum valisinin kendisine güvence verdiğini belirterek, "Valinin aynen ifadesini söylüyorum: ‘5 bine yakın polisimizle Erzurum'da gerekli tedbirler alınmıştır. Hiçbir sorun yok, problem yok. Endişe etmeyin. Zaten otobüslerde yerinden çekiliyor’ diye ifadelerde bulunmuştur." dedi. İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bütün meydan bizim vatandaşlarımız tarafından doluydu. Çocuk, kadın, genç, erkeği, emeklisi, yaşlısı bütün Türk bayraklarıyla, o güzelim meydanı gelincik tarlasına çevirmişler ve biz Erzurum'da, vatandaşımıza her yerde olduğu gibi seslenecektik. Bir baktık ki her yerden taş, her türlü taş yağıyor. Hilafsız, görüntülerde de var, polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Bu bir talimattır. Bunun adı başka bir şey olamaz. ‘Müdahale etmeyin’ talimatıdır. Orada TOMA var. Taşlar atılıyor milletin kafasına. Ve biz otobüsün üstüne çıktık. Taşların büyüklüklerini yine görüntülerden görürsünüz. Bu yapılan müdahaleyle beraber ben, konuşmamın beşinci dakikasında konuşmamı kestim. Çünkü bize atılan taşlar, bizim üstümüzden insanların kafasına, gözüne yağıyordu. Benim gözümün önünde 10-15 beş insan yaralandı.”

Yetkili amirler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen İmamoğlu, "Emniyet müdürü başta olmak üzere, valisine, bugüne kadar bugün yaptığı kışkırtıcı propagandandan dolayı da belediye başkanını da bu silsileye katıyorum. Ve akabinde ben arabayla oradan ayrıldım. Arabamızın malum camları, işte korumaları vesairesi, olduğu kadarıyla burada müdahaleyi görüyorsunuz araca karşı. Az önce Vali Bey'e mesaj attım. Kendisinin Erzurum'a yakışmadığını, gerekeni yapması gerektiğini, istifa etmesi gerektiğini yazdım. O da kendisi beni aradı. Bilgilendirme için aradığını söyledi. Aramasında söylediği şey, ‘Efendim biz sadece esnaf ziyaretini biliyorduk. Sabah öyle bir şey söylenmedi.’ İl başkanları burada. Kesinlikle öyle bir şey yok. Ki sabah öğleden sonra bize söylediği, ‘5 bine yakın polisle burada görevimin başındayım. Hiçbir sorun yok’ diye teminat veren vali, şimdi, ‘Orası size verilmedi. Biz, miting olduğu için tedbirleri o anlamda almadık. Yoksa miting olsa kuş uçurtmazdık’ diyor. Kardeşim, oraya 10-15 bine insan toplanmış. 300-400 tane provokatörü, 300-400 tane ısmarlama gelmiş insana siz müdahale edemiyorsunuz." şeklinde konuşmasına devam etti.

“ERZURUM’A YAKIŞMAYAN BİR VALİSİNİZ”

İmamoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Erzurumluya yakışmayan bir vali, yakışmayan bir yönetim, yüz binlerce Erzurumluya Erzurum'da yakışmıyor. Milyonlarca Erzurum dışındaki Erzurumluya hiç yakışmıyor. Bu kadar net. Bugün yaşanan, demokrasi adına utanç verici bir durumdur. Elinde Türk bayraklarıyla ve milli duyguları en üst seviyede olmuş insanları taşlatan bir anlayış, bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır. Buna karşı mücadelemiz devam edecektir. Biz yine milletimizi barışa, huzura davet etmeye devam edeceğiz.”