Hüseyin Akkuş: Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız

CHP İstanbul İl Başkanlığına seçildikten sonra daha önce söylediği, "Mustafa Kemal'in askerleri değil, yoldaşlarıyız" sözleri üzerinden hedef haline getirilen Canan Kaftancıoğlu'na destek veren CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün yoldaşlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk Meclis'e gittiği zaman sivil kıyafetleriyle Kurtuluş Savaşı'nı organize etti, örgütledi." dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

7 Ocak Pazar günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Hüseyin Akkuş görevi Şadi Özdemir'den devraldı. Çok sayıda partilinin hazır bulunduğu törende devir teslim töreninde birlik beraberlik mesajları verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, PM Üyesi Orhan Sarıbal, Divan Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eski ve yeni dönem İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu törende konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu'na yönelik linç kampanyası başlatıldığına dikkat çekerek; "Arkadaşımız il başkanı seçildi ve o seçildikten sonra bir linç kampanyasıyla karşı karşıya kaldı. Bunu doğru bulmuyorum. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün yoldaşlarıyız, askerleri asla değiliz. Mustafa Kemal Atatürk Meclise gittiği zaman sivil kıyafetleriyle Kurtuluş Savaşı'nı organize etti, örgütledi ve pratiğini bunun üzerinden yaptı. Bugün geldiğimiz noktada o faşizan yapıyı çağrıştıran cümlelerle değil, ülkemizin demokratikleşmesi konusunda yoldaşlık ettiğimiz onun fikirleri bize her zaman yol gösterdi. Bundan sonra da yol gösterecektir" dedi.

Töreni, devir teslim olarak görmediklerini ifade eden Akkuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademesinde çalışmış iki yol arkadaşıyız.17 ilçe arkadaşımız da bizim arkadaşımız. Seçimin yeneni yenileni yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazananı vardır. Bizim amacımız Bursa'da yaşayan tüm yurttaşlarımıza dokunmak ve onlarla beraber siyaset üretmektir. Bize 500 bin arkadaşımız oy vermektedir. Biz öncelikle onlara ulaşacağız. Onlara dokunacağız. Biz İl Başkanlığı olarak kendi sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. İlçe başkanı arkadaşlarımız da aynı sorumluluk üzerinden siyasetlerini üretecekler."

'BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAĞIZ'

Bursa'da 500 bin seçmenin CHP'ye oy verdiğini belirten Hüseyin Akkuş, zaman zaman buna yönelik konuşmalar yaptıklarına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Eğer 500 bin kişi bize oy veriyorsa o 500 bin yurttaşımıza ulaştığımız anda onlara şunu söyleyeceğiz; 'Birer arkadaşınızı sandığa getirmelisiniz'. Bu 1 milyon oy eder ve biz Büyükşehir Belediye başkanlığını almak istiyoruz. O yüzden dünle ilgili sorunumuz yok, bugünü yaşayacağız ve yarını nasıl örgütleriz, nasıl beraber oluruz bunun üzerinden siyaset yapacağız. İlişkilerimizi, sorunlarımızı 2019 sonrasına ertelemek zorundayız. Geriye dönük siyaseti artık unutmak zorundayız. Hep söylediğimiz bir şey var; biz iktidar olmak için yola çıkıyoruz ama geçmiş dönemler içerisinde de yaşadığımız bir sıkıntı var. CHP, iktidar olacağım diyor ama akşam 7'de 8'de hepimiz dinlenmeye geçiyoruz. Sonuç genelde hüsran oluyor. Yeni seçilen İl Başkanı olarak şunu söylüyorum; biz yatağa girmeyeceğiz. Çünkü yatağa girdiğimiz zaman bile uyuyamıyoruz, uyuyacak bir ortamı sağlamak için o Bütünşehir'i önemsiyoruz. Nedeni de şu; Türkiye'nin demokratikleşmesi önemli, kentlerin de demokratikleşmesi önemli. Kentlerin demokratikleşmediğini bugün hepimiz görüyoruz. Sokakta görüyoruz. Bu konuda önemli olan şeylerden biri şu; Nilüfer Belediyesi'nin Bursa'da uygulamış olduğu siyaseten ve kendi projelerinin kesinlikle diğer 16 ilçemizde de uygulamak adına gerekenleri yapacağız. Çünkü başarılı bir belediyemiz var. Bu başarılı olan Nilüfer belediyemizin örnekleriyle biz Bursa'da Büyükşehir'i almak hedefimizdir, alacağız. Bunun başka çaresi yoktur.

Şadi Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine bize gerçekten önü açık, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç demokrasisi içerisinde her şeyin kendi doğallığında yürümesi için yaptıkları çalışmalar ve Bursa'daki kadın, çevre, genç üzerine uyguladığı politikaların bize örnek olacağını düşünüyorum. Yaptıkları çalışmalarla ilgili kendisine ve yol arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum."

Şadi Özdemir'e CHP İl Başkanlığının plaketini Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık verdi

ŞADİ ÖZDEMİR: BURSA'NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRİRİZ

İl Başkanlığı görevini Hüseyin Akkuş'a devreden Şadi Özdemir ise yaptığı konuşmada iki yıllık görev süreleri boyunca barışık, çalışkan ve iktidarı hedefleyen parti ve en az 9 belediye vizyonuyla bir değişim yaratmaya çalıştıklarını ifade ederek; "Bu konuda gerçekten parti tabanından, partili kardeşlerimden büyük destek gördüğümüzü bu anlayışa büyük güç verdiğinizi gördüm. O yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Siyasette mevzilerin bir dava işi olduğunu hatırlatan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu mevzilerin bir gönül işi olduğunu ve iktidar yeri olmadığını gayet iyi biliyoruz. Bunun için bırakmayı da bilmek gerekiyor. Esas iktidarın her zaman söylediğimiz gibi ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili olmak olmadığını biliyoruz. Esas iktidar Heykel'deki tarihi binaya Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını asmaktır. Bu yolda bir zihniyet değişimi yaşadığımızı en azından kazanabileceğimiz algısını oluştuğunu beraber yarattığımızı biliyorum. Kazanmak için sadece çalışmamız gerekiyor. O nedenle ben gözlemliyorum, sizlerin gözündeki ışığı görüyorum. Hem Bursa'da ilçe belediyelerini büyük çoğunlukla kazanabiliriz hem de Büyükşehir'i alabiliriz. Ayrıca Genel Başkanımız her söyleminde 'Bursa ve Balıkesir'i alacağız' diyor. Genel Başkanı mahcup etmemek lazım. İl Başkanlığı görevini bıraktık, siyaseti bırakmadık. Biz nefes aldığımız sürece bu yolda büyükşehir mücadelesinde, ilçe mücadelelerinde merkezi yönetimlerin kazanılması, yeniden Cumhuriyetçilerin, demokratların, sosyal demokratların yönettiği bir Türkiye mücadelesinde son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğimizi hepinizin önünde bir kez daha söylemek istiyorum. Çeşitli kademelerde görev almış bir başkanımız var. Biz hep beraber el ele verip, enerjimizi içerde tüketmeden bir yumruk gibi bütün olabilirsek, Bursa'nın kaderini değiştiririz. Sayın Başkanımız ve ekibi ve ilçe başkanı arkadaşlarımız bize hangi konuda görev verirse emirlerinde olduğumuzu sizin huzurlarınızda yinelemek istiyorum. Sonuna kadar hep beraberiz ve Bursa'nın kaderini hep birlikte değiştireceğiz. Yeni yönetime başarılar diliyor, bizimle birlikte görev almış arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum."

LALE KARABIYIK: GÖREVLER GELİP GEÇİCİDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise yaptığı konuşmada görevi devreden Şadi Özdemir ve yönetimine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek; "Görevler gelip geçicidir. Bir nöbet değişimidir. Bugün Şadi başkan nöbetini tamamladı ve nöbetini Hüseyin başkana devrediyor. Birlik beraberlik içerisinde... Şadi Başkanımıza ve yönetimine başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Emeğine, yüreğine sağlık diyoruz. Yeni başkanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Çok zor bir süreçte elini taşın altına koydu. Ama hep beraber koşacağız, çalışacağız omuz omuza yürüyeceğiz bu yolda. Kendisine de kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Kongrelerimiz bitti, haydi bakalım 2019'a hep beraber" diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından İl Başkanı Hüseyin Akkuş iki yıllık emeklerinden dolayı Şadi Özdemir ve yönetimine teşekkür plaketi sunmak istediklerini söyledi. Plaketi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın elinden alan Şadi Özdemir, mutluluk duyduğunu ifade etti.