Erdoğan: Seçim kasımda değil, gelecek yıl haziranda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal, kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen önce aday mısın, değil misin onu bir açıkla. Ya adaylığını açıkla, eğer sen aday değilsen adayını açıkla." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 00:27
https://www.bursaport.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek seçime yönelik konuştu.

Erdoğan, seçime bir yıl olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bazıları çok merak ediyor. Bay Kemal diyor ki 'Seçim tarihini açıkla'. Ya neyi açıklayacağım, seçimin tarihi belli. Ne zaman? Önümüzdeki yılın haziranında seçim var ama bu ikide bir 'Göreceksiniz kasımda seçim var' diyor. Bay Kemal kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen önce aday mısın, değil misin onu bir açıkla. Ya adaylığını açıkla, eğer sen aday değilsen adayını açıkla ama bunun her ikisi de şu anda yok. Şu anda altılı masa ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Bizim böyle bir derdimiz var mı? Yok, ve biz yola şu anda Sayın Bahçeli ve ekibiyle beraber Cumhur İttifakı olarak yürüyoruz."

"Biz gençlere salt seçmen nazarıyla bakmıyoruz" diyen Erdoğan, iktidara yürüdükleri dönemde seçilme yaşının 30 olduğunu, bunu önce 25'e daha sonra da 18'e indirdiklerini söyledi.

"KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz"

Muhammed Aras Gökay'ın, "Kiralarda ve özel yurtlarda fiyat artışları var. KYK yurtlarının kapasitelerinin arttırılmasıyla ilgili çalışmanız var mı?" sorusuna Erdoğan, "KYK yurtları boş. KYK yurtlarına öğrenci arıyoruz." yanıtını verdi.

Erdoğan, daha sonra KYK yurtlarıyla ilgili sözü, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na bıraktı. Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle Türkiye'deki yurt yatırımları her alanda olduğu gibi bir devrimi bizlere gösteriyor. 180 binden 750 bine gelen yurt kapasitemiz var efendim Türkiye genelinde sizin öncülüğünüzde. Bunların hemen hemen tamamını yeniden inşa ettik ve talebe, farklı parametrelere göre yeni yurt yatırımlarımızı belirliyoruz. Ama sizin de ifade ettiğiniz gibi Van örneğinde mesela bugün Van'da 10 bin yurt yatağımız var. Bunun 3 bin 500'ü boş, gençlerimizi bekliyor. Türkiye genelinde kapasitemizin yüzde 90'ı dolu ve her geçen gün sadece yıllık değil, aylık projeksiyonlarımız var."

"Burs-kredi 45 liracıktı, biz onu 45 liradan aldık 850 liraya çıkardık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Muhammed tabii şimdi nereyi kazanacağın belli değil, Allah yar, yardımcın olsun. İnşallah arzu ettiğin, güzel bir yeri kazanırsın. Ama bakanımın da ifade ettiği gibi bizim şu anda KYK yurtlarında bir defa yer sorunumuz yok. Bak harç vardı, harcı biz kaldırdık. Burs-kredi 45 liracıktı, biz onu 45 liradan aldık şu anda son rakamımız 850 liraya çıkardık. Öbür tarafta doktora, mastır öğrencilerine yönelik asgari ücrete kadar tırmandırdık. Hiçbir dönemde bizim getirdiğimiz bu imkanlar, hiçbir hükümet döneminde getirilmedi." diye konuştu.

"Yeşil, İstanbul'da da Ankara'da da bizimle var oldu"

"Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesine ilk fidan dikimini yaptınız. Başbakan olduğunuz dönemlerde planlarınızı, projenizi anlatırken heyecanla 'Allah razı olsun' diyenler, daha sonrasında sizi eleştirir oldular. Sizi neden eleştiriyorlar, bunlar iki yüzlü mü?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bunlar aslında iki yüzlü değil, bunlar çok yüzlü. Çünkü İstanbul'a Belediye Başkanı olduğum zaman İstanbul'un ana arterlerinde ağaçlandırma diye bir şey söz konusu değildi." cevabını verdi.

İstanbul'un ana arterlerini ağaçlandırdıklarını, aynı adımları Ankara'da da Melih Gökçek ile attıklarını söyleyen Erdoğan, sadece fidanlıklardan değil, ithal yetişmiş ağaçlarla da Ankara'nın ağaçlandırıldığını ifade etti. Şimdi Ankara, İstanbul'da böyle bir ağaçlandırmanın olmadığını savunan Erdoğan, "Bitti. İzmir'e bakın, yok. Çünkü yeşil bizimle İstanbul'da da Ankara'da da var oldu. Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Bundan sonraki süreçte de yine biz aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz ve yeşilin hesabını bize soranlar önce yeşilin hesabını vermek zorundalar." dedi.