
20 Ağustos 2023 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Kongresi'nde Cengiz Çelikten, 197 oyla ilçe başkanlığına seçilmişti. CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'nda 207 delegenin imzasıyla olağanüstü kongre kararı alınmış, 2 Şubat 2025'de yapılan olağanüstü kongrede Raşit Gürbüz, Cengiz Çelikten, Barış Güvenç ve Erdoğan Kaçar'ı geride bırakarak ilçe başkanı seçilmişti.
Cengiz Çelikten, partisinin olağan kongre sürecini başlatmasıyla yeniden aday olduğunu duyurdu. Çelikten, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"MAVİ LİSTE
Umudun, Değişimin ve Dayanışmanın Rengi!
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, partimizin köklü değerlerini geleceğe taşımak için birlik, emek ve dayanışma ile yola çıktık.
Mahallelerimizde, sokaklarımızda, evlerimizde; ortak hayalimiz güçlü bir Osmangazi örgütüdür!
Bizler;
• Kişisel çıkarları değil, parti emekçilerini öne çıkaran,
• Ayrıştıran değil, birleştiren,
• Kırgınlıkları değil, umudu büyüten,
• Şeffaf, adaletli ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını savunan bir ekip olarak bu seçime MAVİ LİSTE ile giriyoruz.
Verdiğimiz sözler var! Yapacak çok işimiz var!
Kavga için değil; ortak akılla büyümek, emeği ve örgütü yüceltmek için buradayız.
Amacımız; partimizi daha ileriye taşımak ve hep birlikte daha güçlü kılmaktır!
Şimdi birlik zamanı!
Tüm yol arkadaşlarımızı, aynı masa etrafında, aynı hedef için, mahallelerimizde yapılacak delege seçimlerinde ve olağan kongrede MAVİ LİSTE çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.
MAVİ LİSTE – Umudun, değişimin ve dayanışmanın rengi!
Birlik! Dayanışma! İktidar!"