'Büyükşehir Kocayayla'ya el koymak istiyor'

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden CHP Bursa Milletvekili Adayı Turhan Tayan, dağ ilçelerinden Keles'e çıkarma yaptı. Bazı dağ ilçelerinin "hizmet getirmek" amacıyla Bursa Büyükşehir sınırlarına alınması önerilerini değerlendiren Tayan, AKP'nin bu yolla ormanlara el koymak istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Beraberinde CHP Milletvekili Adayı Sevil Pamirol ve İl Başkanı Erhan Sevimli ile Keles pazarında esnaf ve vatandaşla sohbet eden Turhan Tayan vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı.

Açılışını yaptıkları CHP seçim bürosu önünde toplanan Kelesliler'e seslenen Tayan, Bakanlık yaptığı dönemlerde Keles'e önemli hizmetler verdiğini belirterek, bunların başında da üç okulun geldiğini bildirdi. Şimdi yine yöreye hizmet için yola çıktığını dile getiren Tayan, "Sizlere olan hasretimle içinizden biri olarak ilçenizin sesi olarak karsınızdayım" dedi.

"ORMANLARA EL KOYMAK İSTİYORLAR"

AKP'lilerin dağ ilçelerini ziyaretlerde dile getirdikleri büyükşehir sınırlarının hizmet amacıyla genişletilmesi yolundaki girişimlerine değinen Tayan, "9 yıldır akılları neredeydi? Neden şimdi Büyükşehir sınırlarına alıp hizmet vereceğiz diyorlar? Keles yolunu 9 yıldır unuttular" dedi. Tayan, AKP'nin sınırları genişleterek, köylünün ormanlarına Kocayayla'ya, Kendir Yaylası'na Baraklı ormanlarına el koymak istediğini ifade etti.

Yıllarca Türkiye ve Bursa'ya hizmet ettiğini anlatan Tayan şu an CHP çatısı altında bu hizmeti devam ettirmeye aday olduğunu söyledi.Seçilirse hizmet kervanının devam edeceğini kaydeden Tayan, "Ben Milli Eğitim Bakanlığım döneminde en çok okulu Keles'e yaptırdım. Neden Keles? Çünkü bu bölge yoksul olduğu için. Seçilirsem daha fazlasını yapacağım buna emin olun" diye konuştu.

"MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR"

Bugün memleketin geleceğinin, kaderinin sözkonusu olduğunu belirten CHP Adayı Tayan, şöyle devam etti:

"Memleketin mukadderatı sözkonusu ise ayrıya gayrıya gerek yok, insanları sağcı solcu diye ayırmak yok. Biz emekli, işçi, esnaf ve köylü için çalışacağız. Biz herkesi aş sahibi yapmak istiyoruz. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi 'gece yatağa aç giren cocuk olmayacak'. Benim bu yaştan sonra göreceğim birşey yok ben sizlerin dağ yöresinin sırtında bakanlık yaptım. Bunun için size borçlarımı ödemeye geldim ve ödeyeceğim. Bugün bizim için mevzu olan vatandır. Mevzu olan vatansa gerisi teferruattır."

Muhtarlık binasında da muhtarları dinleyen Tayan, iktidara geldiklerinde muhtarların SGK primlerini devletin üstleneceğini söyledi. Muhtarlardan davalarına sahip çıkmalarını isteyen Tayan, "Devletin saygın temsilcileri olarak özlük haklarınız verilecek" dedi.

DP'LİLERİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Turhan Tayan CHP seçim bürosundan sonra eski partisi Demokrat Parti seçim bürosunu da ziyaret ederek partililerle hasret giderdi. Partililerin sevinç gözyaşları ile karşıladığı Tayan da duygulandı.

Turhan Tayan'ı Keles ziyaretinde karşılayanlar arasında Keles eski Belediye Başkanı İbrahim Türkmen, DP eski Keles İlçe Başkanları Hurşit Keskin, Süleyman Genç ve bazı DP'liler de yeraldı.