Bursa İYİ Parti'de başkanlık için üç aday

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu’nun yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla üç aday çıktı. Türkoğlu, milletvekili olmaya hazırlanırken, adayların hedefi milletvekili sayısını arttırmak.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 10:27
https://www.bursaport.com

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, 29 Ocak’ta 3'üncü Olağan Kongresi'ni yapacak. Mevcut İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 12 Ocak’ta yaptığı açıklamasında yeniden aday olmayacağını açıkladı. Türkoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için milletvekili aday adaylığına hazırlanıyor. Türkoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından üç aday çıktı.

29 Ocak Pazar günü Merinos Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nın kongresinde eski Osmangazi İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Yüksel Ceylan ve Erdinç Ceyhan yarışacak.

16 Ağustos 2020’den itibaren İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevini yürüten Selçuk Türkoğlu, kongre tarihine 18 gün kala, “Partim ve Genel Başkanım Meral Akşener’in uygun göreceği her göreve hazırım” diyerek aday olmayacağını açıkladı.

Türkoğlu, Türkiye’nin en büyük dördüncü ilçesi Osmangazi’nin de içerisinde yer aldığı birinci bölgeden milletvekili aday adayı olacak. Teşkilatla, ilçe başkanlarıyla yaptığı konuşmalar sonrasında milletvekilliği aday adaylığı için karar verdiğini söyleyen Türkoğlu, il başkanlığı için gönlünden geçen bir aday olduğunu belirtti. Türkoğlu, “Partinin Bursa’da gösterdiği bir performans var. Bu performansı daha yükseğe çıkaracağına inandığım arkadaşımızı destekleyeceğim” diye konuştu.

Selçuk Türkoğlu

ÖNCELİK SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMAK

Bursa’da İYİ Parti’nin şu anda 26 bin üyesi bulunuyor. Türkoğlu, partisinin 2018’de yüzde 12,3 olan oy oranının güncel anketlere göre yüzde 22’nin üzerinde oy oranına ulaştığını belirtti. Bursa’da Ahmet Kamil Erozan ve İsmail Tatlıoğlu olmak üzere iki milletvekili bulunan parti vekil sayısını arttırmayı hedefliyor.

Önseçim beklediklerini ifade eden Türkoğlu, “Yarın seçim olsa birinci bölgeden 3-4, ikinci bölgeden 2-3 vekil çıkarırız. 5-7 arası vekil çıkarırız” diyor. İl başkanı adayların önceliği de seçimler.

2 milyon 100 bin seçmenli Bursa, iki bölgeye ayrılıyor. Birinci bölgede; Osmangazi, Nilüfer, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Büyükorhan ve Orhaneli ilçeleri yer alıyor. Osmangazi’nin seçmen sayısı 653 bin.

İkinci bölge ise; Yıldırım, Gürsu, Kestel, Yenişehir, İnegöl, Mudanya, İznik, Orhangazi, Gemlik, Keles, Harmancık ilçelerinden oluşuyor.

‘GÖREVİMİZ SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK’

Türkoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından il başkanlığına adaylığını ilk açıklayan, eski Osmangazi İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu oldu. Hasanoğlu, “14 Mayıs akşamı biz birinci bölgede birinci parti olacağız. En az 7 milletvekili çıkaracağız” diyerek hedefinin seçime yönelik çalışmak olduğunu söyledi.

Hasanoğlu, “Asli görevimiz 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerde partimize hizmet ederek, seçim çalışmalarını doğru şekilde koordine ederek, ortak adayın 13'üncü Cumhurbaşkanı olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu dönemde en önemli görevlerimizden biri sandıklara sahip çıkmak. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımız var” diye konuştu. Hasanoğlu, gençlerle ilgili de çalışmaları olduğunu aktardı.

 Mehmet Hasanoğlu

‘HEDEFİMİZ İYİ PARTİ’Yİ BİRİNCİ PARTİ YAPMAK’

İkinci olarak adaylığını açıklayan, bir dönem DSP’den Karacabey Belediye Başkanlığı'na da adaylığını koyan, Yüksel Ceylan oldu. Kongre çalışması kapsamında ilçe başkanlıklarına ziyaretlerde bulunan Ceylan, “İki adaylı bir yarış olacak. Bugünden itibaren Yüksel Ceylan’ın il başkanlığı hayırlı olsun diyebiliriz” diye konuştu.

Ceylan, neden aday olduğunu şu sözlerle anlattı:

“‘Küçük olsun, benim olsun’ mantığının dışındayız. Buna karşı olduğumuz için adayız. Biz, her iki bölgeden de beş tane milletvekili çıkarmayı amaçlıyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener her toplantıda bize ‘Ben bu ülkeye başbakan olacağım’ diyor. Genel Başkan'ın başbakan olması için partinin birinci parti olması lazım. En büyük hedefimiz İYİ Parti’yi birinci parti yapmaktır.”

Yüksel Ceylan

‘İL BAŞKANLIĞI İLÇELERİN SEÇİMİ KAZANMASINA HİZMET ETMELİ’

Adaylardan Erdinç Ceyhan, adayların kongreye 18 gün kala çıkmasını ‘kısıtlı bir süre’ olarak değerlendirdi.

Ceyhan siyasi yaşamında 1986 yılında Anavatan Partisi'nde başlamış. İYİ Parti’nin kurulmasına kadar aktif siyasette yer almamış. Bursa Osmangazi’de oturmasına rağmen üye olmakta sorun yaşandığı için partiye Mustafakemalpaşa’dan üye oldu. “Her kesim bu partide temsil edildiğine inansın” diyen Ceyhan, neden aday olduğunu şöyle anlattı:

“Diğer il başkanı adaylarının politize bir şekilde meydana çıktıklarına inandım. Seçimi kazandıracak il teşkilatının farklı olması gerektiğini düşündüğüm için aday oldum. Daha çok ilçelerin seçimi kazanmasına odaklı, onlara hizmet edebilecek, onların ellerini güçlendirebilecek bir il başkanlığı şekli. Gençliği de partiye ısındırmak için yola çıktım.”

Erdinç Ceyhan