Bolu Belediye Başkanı, CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

Sığınmacılara yönelik çıkışları ile gündemde olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 12:30
https://www.bursaport.com

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP'nin son dönemde tartışılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili son gelişmeyi aktardı. Parti içerisinde tartışmalara yol açan Tanju Özcan'ın, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiği bildirildi.

Pehlivan, "CHP'nin dünkü MYK toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi. CHP yönetiminin ihraç istemine gerekçe olarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın meclis toplantısı sırasında el kaldıran AKP’li kadın üyeye söyledikleri ve bundan dolayı yapılan protestoya dans ederek karşılık vermesi gösterildi." ifadelerini kullandı.

CHP'nin dünkü MYK toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi.

— Barış Pehlivan (@barispehlivan) June 14, 2022

Tanju Özcan'ı bir kadın meclis üyesine ettiği söz için protesto eden ve "ihraç edilsin" diye yazan akp'liler, ihraç talebi gelince "Kılıçdaroğlu CB adayı olmak isteyen Atatürkçü başkanı ihraç ediyor" diyorlar. Bu paslaşma bile kararın doğruluğunu kanıtlıyor.

— Kemal ÖZKİRAZ (@avrasyaanket) June 14, 2022