Türk dünyası çocukları Bursa'da şenlikte buluştu

Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Bursa, farklı ülkelerden çocukların katıldığı şenliğe ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2022 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2022 21:52
https://www.bursaport.com

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Botanik Park'ta düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Şenliğinde Azeri, Uygur, Kırgız, Gagavuz ve Türkmen çocukları folklor gösterileri, şarkıları ve şiirleriyle sahne aldı.

Şenlikte Büyükşehir Belediye Bandosu ve mehter konserleri, müzikal tiyatro, bilim şovu ve kılıç kalkan gösterilerinin yapıldığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediye Bandosunun konseriyle alanda coşku doruğa çıkarken, çizgi film karakteri Emiray’ın müzikal tiyatrosu da özellikle çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Daha sonra ise sahnede adeta Türk dünyası rüzgarı esti. Yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan Azeri, Uygur, Kırgız, Gagavuz ve Türkmen çocuklar folklor gösterilerinin yanı sıra söyledikleri şarkı ve şiirlerle büyük beğeni topladı. Etkinliği izlemek için gelen Bursalı minikler de yüz boya, resim yapma, ok atma, canlı langırt ve çuval yarışı gibi etkinliklerle keyifli bir gün geçirdi. Çocukların beğenerek izledikleri çizgi filmlerin platolarının da kurulduğu alanda, çocuklar bu platolarda bol bol fotoğraf çektirdi.