Son Yaz'ın senaristinden arkadaşı Akgün Gökalp Ekinci'ye vefa

Fox Tv'nin beğeniyle izlenen "Son Yaz" dizisinin senaristi Cenk Boğatur, diziyi, Bursa'da 26 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden yakın arkadaşı Akgün Gökalp Ekinci'ye ithaf etti. Dizinin hayranları sezon finalinde ekrana gelen bu ismi merak etti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

Fox Tv'de ilgiyle izlenen ve geçen cuma akşamı sezon finali yayınlanan "Son Yaz" dizisinin sonunda ekrana gelen "Akgün Gökalp Elkinci'nin anısına" yazısı izleyicilerin dikkatini çekti. İzleyicilerin kim olduğunu merak ettiği Akgün Gökalp Ekinci, Bursa'da, 1995 yılında geçirdiği trafik kazasında 23 yaşında hayatını kaybeden, CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Ekinci'nin oğluydu.

Hülya-Kemal Ekinci çifti için de sürpriz olan bu ithafa ilişkin Bursaport'a konuşan dizinin senaryo yazarı Cenk Boğatur, Akgün Gökalp Ekinci'nin Bursa'da yakın arkadaşı olduğunu belirterek, kendisini kaybetmenin derin acısının içinde olduğunu dile getirdi. Akgün Gökalp Ekinci'nin vefatının üzerinden yıllar geçtiğini ancak anılarının yüreğinde tazeliğini koruduğunu anlatan Boğatur, "Çok sevdiğim arkadaşım mert duruşu, gözükaralığı, cevvalliği ve sevecenliği ile iz bıraktı. Onun anısına birşeyler yapmak aklımdaydı. Dizinin senaryosunu hazırlarken onun bu özelliklerini Alperen Duymaz'ın oynadığı Akgün Gökalp Taşkın karakteri ile ekrana taşıdık. 'Akgün Gökalp Taşkın'ın fiziki özellikleri de arkadaşımla benzerlik taşıyor " dedi.

Akgün Gökalp Ekinci (solda)- Alperen Duymaz (Akgün Gökalp Taşkın)

Akgün Gökalp Ekinci ile 1991 yılında Bursa Anadolu Lisesi'nden mezun olduklarını, gelecek hayalleri kurarken yakın arkadaşının trafik kazası sonucu aralarından ayrıldığını aktaran Cenk Boğatur, "Onun anısını dizi ile yaşatmanın mutluğunu yaşıyorum. Kendisini saygı ve özlemle anıyorum." dedi.

Ekinci Ailesi duygulandı

"Son Yaz" dizisinin genç yaşta kaybettikleri çocukları Akgün Gökalp Ekinci'nin anısını taşıyor olmasının kendileri için sürpriz olduğunu belirten CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, eşi Hülya Ekinci ile çok duygulandıklarını ifade etti. Ailesi ile Sakarya'da yaşayan Kemal Ekinci, evlatlarının acısının yüreklerinde olduğunu ifade ederken, Cenk Boğatur'a duygu yüklü vefakar yaklaşımından dolayı teşekkür ettiklerini aktardı.

Ekinci Ailesi, evlatları Akgün Gökalp Ekinci'nin vefatının 16'ncı yılında, 21 Temmuz 2011 tarihinde gazetelere verdikleri duygu yüklü anma ilanı ile dikkat çekmişti.

Akgün Gökalp Ekinci, Bursa'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğinde Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisiydi.

Akgün Gökalp Ekinci annesi Hülya Ekinci ile birlikte

Akgün Gökalp Ekinci babası Kemal Ekinci ile

Cenk Boğatur kimdir?

Senaryo yazarı. 1974 yılında Bursa'da doğdu. Cenk Boğatur, 2002 yılından bu yana Gülbeyaz, Benim İçin Üzülme, Güneşin Kızları, Gülperi, Benim Tatlı Yalanım,  Son Yaz birçok dizinin senaryosunu yazdı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

Boğatur'un senaryosunu yazdığı film ve diziler:

Son Yaz (TV Dizisi 2020)

Benim Tatlı Yalanım (TV Dizisi 2019)

Gülperi (TV Dizisi 2018)

Seviyor Sevmiyor (TV Dizisi 2016)

Yaz'ın Öyküsü (TV Dizisi 2015)

Güneşin Kızları (TV Dizisi 2015)

Güneşi Beklerken (TV Dizisi 2013)

Sultan (TV Dizisi 2012)

Benim İçin Üzülme (TV Dizisi 2012)

Geniş Aile (TV Dizisi 2009)

Aşk Oyunu (TV Dizisi 2005)

Kurşun Yarası (TV Dizisi 2003)

Gülbeyaz (TV Dizisi 2002)