Nazan Öncel Gezi Parkı için besteledi

Gezi Parkı Platformuna destek artıyor. Sanatçılar direnişe destek veriyor, hatta bu protesto için şarkılar besteliyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

İşte Taksim Bandosu olarak adlandırabilecek bu sanatçı ve müzisyenler topluluğuna bir yenisi daha eklendi. Gezi Parkı platformuna destek amacıyla Nazan Öncel yeni bestesini Youtube'da yayınladı. "Güya" ismini taşıyan şarkının sözü ve bestesi Nazan Öncel'e ait. Öncel "Nazan Öncel ve Çapulcu Orkestrası" olarak isimlendirdiği videoyu yayınladıktan sonra altına bir de mesaj yazdı.

Öncel'in mesajında şunları yazdı;

"Onlar yurdunu seven, bu coğrafyada yaşayan bu memleketin onurlu insanları. Haysiyetlerini korumak için seslerini yükselttiler. Ne mutlu bize ki güzel yurdumun güzel insanları, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle siyasetten öteye bir gençlik hareketiyle ağacına, parkına, sinemasına, kültürüne sahip çıkılması gerektiğinin bilincindeler." diyen Öncel mesajını" Memleketim için, güzel günler için, onları hayranlıkla takip ediyor, cesaretlerini alkışlıyor, her birini bir dünya sevgiyle kucaklıyorum." diyerek mesajını sonlandırdı.

Öncel'in Gezi Platformu için yazdığı şarkının sözleri söyle:

Güya

Beni bir kere dinleyebilirdin Dahası bana güvenebilirdin Ne istiyorum bir sor bakalım Bir dur bakalım Belki ben haklıyım Bir tutturmuşusun Çapulcu bunlar Hepsi ayyaş Evet nasıl da bildin Geç bunları geç Gel sadede Gel şu Geziye Bir kere de iyi bir şey söyle Güya yanımdaymışsın hep güya Güya beni severmişsin güya Nasıl da yalan Güya yolundaymış her şey güya Güya mutlu mesutmuşuz güya Ötelenmişiz itelenmişiz Susturularak bugünlere gelmişiz Emek yıkıldı Rüya yakıldı Geziye nolacak Sonra nolacak Yok öyleymişim Yok böyleymiş Neysem neyim Böyle iyiyim Eli sopalı adamlarını Salma üstüme Çek şunları Güya yanımdaymışsın hep güya Güya beni severmişsin güya Nasıl da yalan Güya yolundaymış her şey güya Güya mutlu mesutmuşuz güya