“Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler …”

Bursa 23. Kitap Fuarı bugün kapılarını açtı. Bursalı okurlar, 11 -19 Nisan tarihleri arasında binlerce kitap ve çok sayıda yazarla bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2026 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2026 16:21
https://www.bursaport.com

11-19 Nisan tarihleri arasında okurlar ile yazarların buluşacağı fuarda; bilimden felsefeye, sanattan kişisel gelişim alanlarında çok sayıda yazar ve akademisyenin yer alacağı söyleşilerde, kimi okurların soruları yanıtlanacak, kiminin sorunları çözüm yolu bulacak.

Yazar Serhat Pelvanlar da “Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler – Kendilik Projesi Üzerine” konulu söyleşisiyle yarın (12 Nisan) saat 13:00’de 2 numaralı Seminer Salonu’nda okurlarıyla buluşacak. Söyleşi ardından saat 14:00’de Destek Yayınları Standı’nda “Kendilik Projesi” isimli kitabını imzalayacak olan Yazar, bu eserinde, özgün bir hayatın klişeleştirilmiş başarı dayatmalarıyla, popüler kişisel gelişim reçeteleriyle değil, özgür bir iradeyle belirlenen “içsel bir sağlamlıkla” gerçekleşebileceğini anlatıyor.

Siyaset Bilimi, Felsefe ve Spor Yönetimi alanlarındaki örgün eğitimlerini, kendi üzerinde deneyimlediği bilimsel çalışmalar ışığında psikolojiyle harmanlayan Yazar, “kişisel anayasa oluşturma, içsel gözlem ve kendine meydan okuma yöntemleriyle” bilinçli bir şekilde kişinin kendini meydana getirebileceğini savunuyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşan Yazar’ın, “İnsan Olmak Serisi” adı altında yayınlanmış beş eseri bulunuyor: “Karşımdaki Ben”, “Yaşama Dair Tavsiyeler”, “Kendimize Doğru Soruları Sormak”, “Söyle, Tekrar Et, İnan”, “Gülümseyin! İnsanlığın Fotoğrafını Çekiyorum.”

Yazar Pelvanlar, son kitabı “Kendilik Projesi” isimli kitabının içeriğini, “ Okuyucunun zihinsel performansını geliştirmesine, duygusal dayanıklılığını güçlendirmesine ve kendi özgün yaşamını estetik, etik ve psikolojik boyutlarda yeniden kurgulayıp tasarlamasına yardımcı olacak bir kılavuz” şeklinde tanımlıyor.