'Kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağız'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, açılan kapatma davasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Bursa'da yapılan açıklamada, "Kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağız" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 20:48
https://www.bursaport.com

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, bir kişinin şikayeti üzerine açılan kapatma davasına ilişkin birçok ilde basın açıklamasında bulundu. Platform, Bursa'da Fomara Meydanı'nda akşam saatlerinde basın açıklamasını gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasına geçen yıl Bursa'da öldürülen Aygül Yıldız'ın annesi ve ablası da katıldı. "Kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağız" ve "Asla yalnız yürümeyeceğiz" ifadelerinin vurgulandığı açıklamayı Feza Kayaaltı okudu. Yoldan geçen bir erkek birey ise "Kadın, kadınlığını bilecek" sözleriyle tepki topladı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun 12 yıl önce yola çıktığını belirten Kayaaltı, "Öldürülen kadınların yakınlarıyla birlikte Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunu kurduk. Şüpheli kadın ölümlerinde gerçeği açığa çıkarttık. Yasaların, yönetmeliklerin uygulanmasının peşine düştük. Bu topraklarda kadınların özgürlüğünü korumak için mücadele ettik. Ayak basmadığımız bir sokak, bir meydan, bir adliye kalmadı." diye konuştu.

Kayaaltı, kapatma davasına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadleeisnden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden biridir. Kadınlar susturulamaz. Kadınların mücadelesi durdurulamaz. Kapatma davasının tüm demokratik kamuoyuna yönelik bir saldırı olduğunu biliyoruz. Bu bizim haklarımıza saldırıdır."

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri üyesi Nilsu Baştopçu, "'Ölmek istemiyorum' diyen kadınlar bakanlıklardan önce bize başvurdular. Adliye bahçelerini de mahkeme salonlarını da biz doldurduk. Şimdi de 'aile yapısını bozmak' gibi gerekçelerle platformumuza kapatma davası açıldı. Siz bizi durduramayacaksınız ama biz kadın cinayetlerini durduracağız." diye konuştu.

"Sesini duyuramayan birçok kadın var bu ülkede"

Aygül Yıldız'ın ablası, "20 Nisan 2021 yılında 33 yaşında kız kardeşim öldürüldü. Suçsuzdu. Günahsızdı. Arkasında 7 yaşında bir yetim ve acılı bir aile bıraktı. Mahkemelerde ve bu zorlu süreçte bizim yanımızda Kadın Kolları ve Kadın Meclisi vardı. Bu acıyı yaşamayan asla bilemez. Bu tarz platformlar kapatılmasın. Her kadın yaşamayı hak eder. Kadınlar erkeklerin güç politikası olmasın. Sesini duyuramayan birçok kadın var bu ülkede." ifadelerini kullandı. 

Aygül Yıldız'ın annesi ise, "Kadınlar öldürülmesin. Çocuklar evsiz kalmasın. Analar daha fazla ağlamasın. Yalnız benim kızım ölmedi, biz ailecek öldük. Her gün yanıp tutuşuyoruz. Benim yavrum işine gidiyordu. Eşi, 16 kurşunla öldürdü benim yavrumu. Benim yavrum bunu hak etmiyordu." dedi.