
Yurdun kuzey kesimleri Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkisi altına giriyor.
30 derecelerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 25-28 derece aralığına gerilemesi, hafta sonu da kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor.
6 İL İÇİN SARI KOD
Meteoroloji, 6 il için sarı kod verdi.
Sarı kod verilen iller şöyle:
“Artvin, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Rize”
BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!
Yağışların; sabah saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinde; öğleden sonra Doğu Akdeniz Toroslar mevkii, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzeydoğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
5 DERECEYE KADAR DÜŞECEK
Mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak.
FIRTINA UYARISI
Rüzgar ise genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek.
Bursa'da 5 günlük hava durumu
Serin ve rüzgarlı hava Bursa'da da etkili oluyor. Sıcaklık bugün 21-29 derece arasında seyredecek.
Bursa'da pazar günü yğmur bekleniyor.
Hava sıcaklığı mevsim normallerinde, nem oranı ise yüksek olacak.