Sami Hoştan'a kumardan tutuklama

Kumar operasyonunda gözaltına alınarak nöbetçi hakimliğe sevk edilen 15 kişiden, Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Başta İstanbul olmak üzere 5 farklı ilde düzenlenen kumar operasyonunda gözaltına alınarak nöbetçi hakimliğe sevk edilen 15 kişiden, Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklandı. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 15 kişinin işlemleri tamamlandı.

Bu kişilerden Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklanırken, bir kişi serbest bırakıldı.

SAMİ HOŞTAN KİMDİR?

Susurluk Davası sanıklarından olan Sami Hoştan, eski İstanbul Sheraton Oteli gazinosunun da ortaklarından. 2. MİT Raporu'nda DHKP/C örgütü ile ilişkili olduğu, İspanya, Hollanda ve Kolombiya bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ileri sürüldü. Raporda ayrıca, Tarık Ümit'in kaçırıldıktan sonra Abdullah Çatlı tarafından Hoştan'ın çiftliğinde sorgulandığı da iddia edildi.

Susurluk Davası'nda "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçundan aldığı mahkumiyet nedeniyle bir süre cezaevinde yatan Sami Hoştan, 22 Ocak 2008 tarihinde Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alındı.

Hoştan, Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuksuz yargılanıyor.