
2013'te RedHack yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan ardından delil yetersizliğinden serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, bir kez daha gözaltına alındı.
Kulaçoğlu'nun avukatı Fırat Durak, 2013 yılından bu yana süren bir soruşturmanın olduğunu belirterek, ellerinde herhangi bir delil olmadığı için sürecin yavaş ilerlediğini söyledi.
Durak, "RedHack bir eylem yaptığında ilk olarak bu masum insanları gözaltına alıyorlar. Bu insanlar şu an neden yargılandıklarını dahi bilmiyorlar" diye konuştu.
Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Kulaçoğlu'nun bugün avukatı ile görüştürülmesi bekleniyor.
Soruşturma Ankara'da olduğu için Kulaçoğlu'nun Ankara'ya götürülme ihtimali de söz konusu.
Daha önce de tutuklandıKulaçoğlu, 2013 yılında da "RedHack davası"ndan tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.
RedHack son yaptığı son eylem ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın mail hesabını hacklediğini duyurmuştu.
RedHack aynı zamanda yazar Aslı Erdoğan ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs olmak üzere solcu muhaliflerin serbest bırakılmaması durumunda Pazartesi günü Berat Albayrak'a ait 17gb'lik mail dosyasını basına paylaşacaklarını duyurmuştu.