'Raylı sistem Bursa Şehir Hastanesi'ne uzanacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hasta kabulüne 16 Temmuz'da başlanacak Bursa Şehir Hastanesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Koca'nın ziyaret ettiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için seferlere başlandığını, raylı sistem için de hazırlık yapacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Temmuz Salı günü hasta kabulüne başlanacak Bursa Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Doğanköy mevkisindeki Şehir Hastanesine gelen Koca, burada gazetecilere açıklamalar yaptı.

Şehir hastanelerinin 10'uncusunu Bursa'da açtıklarını belirten Koca, tesisin bin 355 yatak ve 49 ameliyathaneye sahip son derece modern teknik altyapısı ve branş çeşitliliğiyle bir sağlık üssü olduğunu söyledi.

Yeni dönemde şehir hastanelerini, hastaların başka bir yere sevk edilmediği bir yer olacak şekilde konumlandırdıklarını dile getiren Koca, Bursa Şehir Hastanesinin Güney Marmara'da 5 milyon civarında nüfusa hizmet verecek ve üniversiteyle iş birliği içinde olacak bir yer olarak tasarlandığını bildirdi.

Bursa Şehir Hastanesinin mükemmeliyet merkezlerinin olduğu önemli bir sağlık üssü niteliğiyle hizmet vereceğini vurgulayan  Koca, ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmayacağını, kamulaştırmayla ilgili sorunların en yakın zamanda çözüleceğini aktardı.

Taşınan hastanelerin ise sağlık ve eğitim amaçlı kullanılacağını belirten Koca, şehir hastanesiyle sağlık turizminde önemli mesafe alınacağını kaydetti.

Bakan Koca, daha sonra hastanenin bölümlerini gezdi, hasta kabulü öncesi son çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

'Raylı sistem Şehir Hastanesi'ne uzanacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile de görüştü. Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa Erkek Lisesinde okuduğunu, karakterinin oluşmasında bu şehrin önemli bir etkisi olduğunu söyledi.

Şehir hastanelerinin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından "Hayalim" diye nitelendirildiğini hatırlatan Koca, bu sağlık kuruluşlarının üniversitelerle iş birliği içinde olacağını dile getirdi.

Bakan Koca, şehir hastanelerini sağlık üssü olarak konumlandırdıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Var olan eski yerler de sağlık amaçlı kullanılacak. Bursa Şehir Hastanesine ulaşım konusu önemli. Bu konuda oldukça gayretli çalışmalar yaptıklarını, çözüm geliştirme noktasında çalışma içinde olduklarını çok rahat söyleyebilirim. Kamulaştırmayla ilgili bir bölgenin devam eden bir süreci var. O kamulaştırma bölgesini de hızlı kamulaştırma sürecini devreye sokarak, Cumhurbaşkanımızla da bu meseleyi görüşüp hızla bir kararnameyle bu süreci tamamlamak istiyoruz. Bunun dışında özellikle şehir hastanesiyle Bursa'nın lokasyonunu, doğal kaynaklarını da biliyoruz. Bu çerçevede termal turizm için yaşlı bakım benzeri sağlık turizmi anlamında ciddi bir potansiyel taşıdığını, Bursa'nın sağlık turizminde olması gereken payı almadığını ama çok güçlü bir yapısının olduğunu, özellikle termal ve rehabilitasyon amaçlı Bursa'nın doğal kaynaklarının zengin olduğu bu ortamda bu anlamda sağlık turizminde daha öncelikli bir yaklaşım içinde olacağımızı, şehir hastanesinin de bunu bir şekilde tamamlayan bir unsur olarak her geçen gün Bursa'nın sağlıkta öncü olan bir sağlık kenti algısını vermekten yanayız."

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 16 Temmuz'da hasta kabulüne başlanacak merkez Nilüfer ilçesi Doğanköy mevkisindeki Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için seferlere başlandığını, raylı sistem için de hazırlık yapacaklarını aktardı.