Pervin Buldan'dan Soylu'ya 'Eminönü' yanıtı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumartesi Anneleri'nin 700. buluşmasının engellenmesiyle ilgili açıklama yaparken faili meçhul cinayete kurban gidenler için "Eminönü'nde gezerken mi kayboldular" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Soylu'ya bir tepki de 1994'te kaçırılarak öldürülen Ankara Altındağ İlçesi Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın'dan geldi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, faili meçhul cinayete kurban giden eşi Savaş Buldan ile Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ın İstanbul'un göbeğinden alındığını ve cesetlerinin Bolu'da bulunduğunu hatırlatarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'yi bu cinayetlerle ilgili  mahkûm ettiğini ifade etti. Buldan, binlerce faili meçhul cinayette olduğunu gibi katillerinin hâlâ yargılanmadığını ifade etti.

İşte Pervin Buldan'ın o paylaşımı:

Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Tansu Çiller'in başbakan olduğu dönemde 2 Haziran 1994'te İstanbul Yeşilyurt Çınar Oteli'nde beraber bulunduğu Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'la birlikte kaçırılmış, 4 Haziran 1994 tarihinde Bolu'nun Yığılca ilçesi Yukarıkaraş köyü yolunda öldürülmüş olarak bulunmuştu.

Bir tepki de Mecit Baskın'ın oğlundan

1994'te kaçırılarak öldürülen Ankara Altındağ İlçesi Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın da, Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine müdahale edilmesini "Bu istismar ve kandırmacının son bulmasını istedik" sözleriyle savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan Eren Baskın "Soylu; Babam Ankara Altındağ Nüfus Müdürü'yken, müdürlüğün kapısında sivil polislerce gözaltına alındı Cesedi 2 gün sonra işkence edilmiş halde bulundu. Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın 2011 yılında 'Biz öldürdük' diyerek teslim oldu. Ağa baban olan Mehmet Ağar'dan talimat aldık' dedi." ifadelerini kullandı.