
Bayrampaşa Belediyesi'nda kura ile belirlenen ve CHP adayının kazandığı başkanvekili seçimleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Bayrampaşa Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı İbrahim Kahraman’ın kura sonucu kazandığı Başkanvekilliği seçimine itiraz eden AKP'nin adayı İbrahim Akın, iptal talebiyle idare mahkemesine başvurdu.
Başvuruyu değerlendiren İstanbul 8. İdare Mahkemesi, dava sonuçlanana kadar işlemlerin durdurulmasına karar verdi. Kararla birlikte Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliği seçim süreci mahkemenin kesin kararına kadar askıya alındı.
Bayrampaşa'da başkanvekili seçimi öncesinde CHP'den üç meclis üyesi istifa etmişti.
37 meclis üyesinin bulunduğu belediye meclisinde son istifaların ardından CHP'nin 18'e düşmüş; AKP, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin sayısı ise 19'a yükselmişti.