İskenderun'da Gemlik Konteyner Kenti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesine Gemlik Belediyesi ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Gemlik Konteyner Kenti" kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 13:44
https://www.bursaport.com

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı veya hasar gördüğü Hatay'ın İskenderun ilçesine "Gemlik Konteyner Kenti" oluşturuldu.

Gemlikli iş insanlarının katkılarıyla İskenderun İbrahim Karaoğlu Caddesi üzerinde 1500 kişinin barınabileceği, içerisinde altyapı çalışmaları tamamlanmış ve 100 konteyner ev bulunan yeni bir yaşam alanı inşa edildi.

Gemlik Kent olarak adlandırılan bölge içinde Gemlik Belediyesi tarafından kurulan mobil mutfaktan depremzedelere üç öğün yemek veriliyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Ticaret Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu, siyasi parti ilçe başkanları ve diğer oda başkanları konteyner kent çalışmalarını incelemek üzere İskenderun’da bulunan alanı ziyaret etti. Gemlik heyetini İskenderun’da AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık karşıladı.

Gemlik Belediyesi ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde kurulan konteyner kentin tüm altyapı hizmetleri Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BUSKİ) tarafından sağlanıyor.