İMO'da Çağdaş Grup'tan değişim çağrısı

TMMOB'a bağlı odaların iki yılda bir yapılan seçimleri tüm hızıyla sürüyor. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nde Cüneyt Erdem, Çağdaş Grubun başkan adayı olarak kolları sıvadı ve meslektaşlarına, "Değişime katıl" çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nde 18 Şubat'ta yapılacak Olağan Genel Kurulda Çağdaş Grubun Başkan Adayı Cüneyt Erdem meslektaşları ile buluştuğu toplantıda adaylığını açıklayarak, "Değişime katıl" çağrısında bulundu.

Crowne Plaza Otel'de meslektaşları ve aileleriyle birlikte geniş katılımlı kahvalıtılı toplantıda biraraya gelen Erdem, meslek örgütünü hep birlikte yeniden hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi. İMO Bursa Şubesi'nin Marmara Bölgesi'nde İstanbul'dan sonra en ciddi örgütlenmesi konumunda olduğunun altını çizen Cüneyt Erdem, özgür, bağımsız, sorunları bilen, çözüm üreten bir yönetim ve genç mühendislere daha fazla destek veren bir anlayışla yola çıktıklarını belirtti. 18 Şubat 2018'de yapılacak genel kuruluna katılımın, oda ve meslek için alınacak tavırla daha da anlam kazanacağını belirten Erdem, "Odamızın geleceği için meslek örgütümüze sahip çıkmak, üzerimize düşen görevi yapmak önemli bir sorumluluktur. Yaşadığımız şehrin sorunlarında sesini yükselten bir meslek odası olmaya söz veriyoruz. Meslek örgütümüzü hep birlikte, hak ettiği yere taşımak, kaybolan dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak hepimizin elinde. Kısır çekişmelerden uzak 'ben' değil 'biz' diyen çağdaş bir anlayışın görev yapma zamanı çoktan gelmiştir" dedi.

'Genç meslektaşların sorunlarını çözeceğiz'

Konuşmasında genç meslektaşların sorunlarına dikkat çeken Cüneyt Erdem, şunları söyledi;

"Genç meslektaşlarım, sorunlarını biliyoruz ve çözeceğimize söz veriyoruz. Mesleğin etik değerlerini, vizyonumuzu sana anlatacak ve tercih ettiğin çalışma alanında sana rehberlik yapacak bir oda istiyorsun. Biliyoruz. Genç mühendislere daha fazla destek veren bir anlayış için sandık başına gitmelisin. İnşaatlarda, şantiye şefliklerinde ve yapı denetim kuruluşlarında görev alan meslektaşlarımızı güvence altına alacak mali mesuliyet sigortası zorunluluğunu hayata geçirmek istiyoruz."

Huzurlu ve güvenli bir gelecek inşa eden inşaat mühendislerinin meslek örgütlerinin geleceği için de doğru kararı vereceğine inancının tam olduğunu söyleyen Cüneyt Erdem, "Mesleki alanda edinilen tecrübe ve birikimleri gelecek kuşaklara aktaran, yol gösteren bir meslek odası anlayışı için biz varız, hazırız. Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, istisnasız bütün üyelerimizin sorunlarını çözecek, ekonomik ve sosyal şartlarını iyileştirecek projeler oluşturacak ve bu projeleri hayata geçirecek güce ve iradeye sahiptir." diye konuştu.

Erdem göreve seçildikleri taktirde, kent yönetiminde uzmanlık alanlarıyla ilgili her konuda gündem oluşturacak, takip ve irade ortaya koyacak bir anlayışla odayı yönetecekerini ifade etti.