İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçı'tan Leman açıklaması: Ortada hakaret içeren bir karikatür yok

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, Haz Muhammed'e ve Hz Musa'ya hakaret ettiği iddia edilen Leman dergisinin karikatürü konusunda "Leman Dergisi önünde güya peygambere sahip çıkma adı altında mekan basmayı andırır görüntüler planlıdır. Ortada hakaret içeren bir karikatür yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2025 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2025 00:01
https://www.bursaport.com

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, karikatürist ile 3 yöneticisi gözaltına alınan ve binası basılarak camları kırılan Leman dergisinin karikatürüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Eliaçık, Leman dergisine yönelik saldırıları "mekan basmayı andırır görüntüler" olarak yorumlayarak bunların "planlı" olduğunu söyledi. Eliaçık, "Ortada hakaret içeren bir karikatür yok" dedi.

X'te paylaşım yapan İhsan Eliaçık, şu ifadeleri kullandı:

"Leman Dergisi önünde güya peygambere sahip çıkma adı altında mekan basmayı andırır görüntüler planlıdır. Ortada hakaret içeren bir karikatür yok. Diyelim ki peygamberin karikatürü çizildi, alay edildi Nisa 140. ayetine göre sadece olay mahallini terk edersiniz. Aksi zorbalık."

Leman Dergisi önünde güya peygambere sahip çıkma adı altında mekan basmayı andırır görüntüler planlıdır. Ortada hakaret içeren bir karikatür yok. Diyelim ki peygamberin karikatürü çizildi, alay edildi Nisa 140. ayetine göre sadece olay mahallini terk edersiniz. Aksi zorbalık.

— R.İhsan Eliaçık (@rihsaneliacik) July 1, 2025