HDP'nin Pazarcık'taki yardım merkezine kaymakam müdahalesi

Maraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Hasankoca Köyü'nde HDP'lilerin Kriz Koordinasyon Merkezi olarak kullandığı yer, İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı'nın müdahalesi sonrası boşaltıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 17:29
https://www.bursaport.com

Maraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Hasankoca Köyü'nde HDP'lilerin Kriz Koordinasyon Merkezi olarak kullandığı yer, İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı'nın müdahalesi sonrası boşaltıldı. 

Hasankoca Köyü'nde halkın taziye evi olarak kullanıldığı Köy Evi'ni HDP'liler, depremden zarar gören ilçe merkezine ve köylerine toplanan yardımın depolanması amacıyla kullanıyordu. Burada toplanan yardımlar, ihtiyaca göre köylere dağıtılıyordu. Gönüllü olarak yer alan partililerin günlük ihtiyaçlarının giderilmesi ve yardımınların ihtiyaca göre ayrılarak hazırlanmasında koordinasyon sağlanmıştı. Ayrıca köyleri dolaşan sağlık ekipleri de bulunuyordu. 

15 Şubat akşam saatlerinde Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, komandolar ve kolluk kuvvetleriyle birlikte Köy Evi'ne geldi. Kaymakam ve HDP'liler arasında yapılan görüşme sonrasında HDP'liler karar vermek için kendi aralarında toplantı yaptı. Kaymakam Kıyıcı, dağıtılan yardımları kaydetmesi için 6 kişinin orada bulacağını ifade etti. 

Kaymakamın sözlerini değerlendiren HDP Kadıköy İlçe Başkanı Koray Tuncay, yaptığı açıklamada, "Gönüllülük esasına göre biz yardımlarımıza ulaştırıyorduk. Bugün Kaymakam geldi ve buraya kayyum atadığını söyledi. 10 gündür hiçbir yerde olmayan Kaymakam bugün buraya gelerek dediler ki siz artık dayanışma göstermeyeceksiniz. Bu bu şunu gösteriyor Bu ülkede insanların zor zamanda birbirine kavuşması yasak bu ülkede serbest olan ölmek" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özel ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP'liler ve kaymakam arasında anlaşma sağlanması yönünde bölgede bulundu. 

HDP'liler yaptıkları toplantının ardından Köy Evi'nin boşaltılmasına karar verdiler. Köy Evi'nde kalan gruplar akşam saatlerinde alanı boşalttılar. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün (16 Şubat) gittiği Pazarcık'ta depolanan yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Buldan, "Dün itibariyle malzemelerin bulunduğu binayı, bu ilçenin kaymakamı ve beraberindeki mülki amirler yukarıdan aldıkları talimatla gasp ettiler. Yardımlaşmayı engellemek için gasp ettiler. Dayanışmayı engellemek için orayı gasp edip kayyım atadılar. Madem engelliyorsunuz, o zaman biz de kendi koşullarımızla yardımları halkımıza ulaştırmanın yollarını bulacağız." diye konuştu. 

Köy Evi'nde depolanan yardımlar ilçede bulunan Silopi Belediyesi'ne teslim edildi. 

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan ve heyetimiz yardımların engellendiği Pazarcık'a yardım ulaştırdı. Ne yaparsınız yapın, halkımızı yalnız bırakmayacağız. #DayanışmayıEngelleme pic.twitter.com/DmBTiraPA9

— HDP (@HDPgenelmerkezi) February 16, 2023