Gülistan Doku soruşturmasında son durum: Vali gözaltında, oğlu tutuklandı

Gülistan Doku soruşturmasında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltına alındı. Sonel'in işlemlerine Erzurum'da devam edilirken, oğlu Mustafa Türkay Sonel tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2026 01:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2026 01:44

Tunceli'de 6 yıl önce kaybolan Gülistan Doku dosyasında soruşturma sürüyor.

Şüphelilerden dönemin valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan ancak ABD'de olduğu tespit edilen şüpheli Umut Altaş'ın ağabeyinin iddiaları dosyaya girdi.

Altaş'ın ağabeyi, Doku'nun Mustafa Türkay Sonel tarafından cinsel istismara uğradığını ve hamile kaldığı için öldürdüğünü öne sürdü.

ESKİ TUNCELİ VALİSİ GÖZALTINDA

Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel hakkındaki iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

İddialara ilişkin müfettiş görevlendirmesi yapılırken soruşturma kapsamında Sonel, açığa alındı.

Elazığ'da gözaltına alınan Sonel, Erzurum'a getirildi. Sonel’in işlemlerinin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olduğu ve soruşturmasının da Erzurum’da devam edeceği bildirildi.

DÖNEMİN DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ BURSA'DA GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmada, Doku'nun tüm hastane kayıtlarının silindiği ortaya çıktı. Savcılık, hastane kayıtlarına ilişkin tespiti dosyaya "kesinlikle silinmiş" notuyla dahil etti. Soruşturma sapsamında dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Bursa’da gözaltına alındı.

Dosyada yok edilen kayıtlarda "gebe, plan, kalp sesi" gibi başlıklar yer aldı. Başsavcılık, silinen kayıtların Doku'nun gebelik durumu ile ilgili olup olmadığını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

TOPLAM 10 TUTUKLAMA

Soruşturma kapsamında toplam 10 şüpheli tutuklandı.

Tutukluların isimleri şöyle:

Doku'nun eski sevgilisi Zeinal Abakarov, Zeinal'ın eski polis olan üvey babası Engin Yücer, Zeinal'ın annesi Cemile Yücer, Tunceli İl Özel İdare'de çalışan Erdoğan Elaldı, ihraç olan eski polis memuru Gökhan Ertok, Tuncay Sonel'in koruması Şükrü Eroğlu, Sonel ile bağlantılı Ferhat Güven, Altaş'ın babası ile annesi Celal-Nurşen Altaş, Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel

SERBEST BIRAKILDILAR

Munzur Üniversitesi'nin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uğurcan A. ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.