
Balyoz Davası'ndan beraat eden Cem Aziz Çakmak, akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Cem Aziz Çakmak hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra Hürriyet'e konuşmuştu. Çakmak, "Beni bu 3 senelik hapis döneminde yıkan 2 şey oldu. Bunlardan bir tanesi kızımın gelinliğiyle Hasdal'a gelmesidir. Hayatımda hiç kendimi o günkü kadar aciz hissetmedim. O gün kendi kendime bir söz verdim. Bunu bana yapanlardan öyle bir hesap soracağım ki. 'Hiç vazgeçmeyeceğim. Onların yargılandığı mahkemelere her gün gideceğim' dedim" ifadelerini kullanmıştı.
Balyoz davasında 18 yıl hapse çarptırılıp Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilen Cem Aziz Çakmak cezaevinde rahatsızlanmıştı. 1 Şubat 2014'te Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporla Çakmak'ın akciğer kanseri olduğu tespit edildi. İnfaz savcılığı Cem Aziz Çakmak'ın cezasını 6 ay erteleyip tahliye etti.
TAHLİYESİNİN ARDINDAN BERAAT ETTİBir süre sonra da Balyoz Davası'nda Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararıyla tüm sanıklar tahliye edildi. Çakmak yeniden yapılan yargılamada beraat etti. Uzun süredir Ankara GATA'da tedavi gören Çakmak 21 Haziran'da yoğun bakıma alındı. Çakmak bugün ise sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ da Twitter'da bir mesaj yayınlayarak şunları yazdı: "Amiral Cem Aziz Çakmak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son şehididir. Mekanı Cennet olsun."
50 yaşındaki emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, tahliye haberini alınca Twitter'dan ilk sözü "3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı" şeklinde olmuştu.