CHP Bursa'da Mustafa Bozbey'in adaylığı kesinleşti

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in ismi CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak CHP MYK'dan geçti. Bozbey'in ismi PM'de de onaylandı. Adaylığına dair ilk açıklamayı yapan Bozbey, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Geliyoruz Bursa" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

CHP'de 18 Aralık 2018 tarihinde yapılan Parti Meclisi toplantısında ismi son anda listeden çıkartılan CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı bugün yapılan MYK toplantısında belli oldu. CHP MYK, yerel seçim öncesi adayları belirlemek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK'da alınan karar üzerine CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu.

Mustafa Bozbey'in Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı CHP Parti Meclisi toplantısında yapılan oylamanın ardından kesinleşti.  Bozbey'in ismi CHP PM'den de geçti.

Bozbey'den adaylığına dair ilk açıklama

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi resmen açıklanan Mustafa Bozbey, bütün Bursa'yı gülümsetmek için yola çıktıklarını söyledi. Ankara'da açıklamalarda bulunan Bozbey, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Geliyoruz Bursa" dedi.

CHP Parti Meclisi'nin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin kararıyla ilgili açıklamayı, CHP Genel Merkezi'nde Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Turgay Erdem ile birlikte takip eden Mustafa Bozbey, ilk değerlendirmesini yaptı.

20 yılda Nilüfer'i, Türkiye'nin örnek ve lider bir kenti haline getirdiklerini söyleyen Bozbey, şöyle konuştu:

"Yıllardır Bursa'yla ilgili çok önemli düşüncelerimiz vardı. Bursa'ya neler yapabiliriz, ne gibi projelerle Bursa'yı da Nilüfer ayarına getirebiliriz, nasıl uluslararası düzeyde prestiji olan bir kent olur diye hayallerimiz vardı. Nihayet bu hayallerimiz şimdi gerçek olabilecek. Çünkü zaman ve şartları bekliyorduk. Ben, bu hayallerimizin gerçekleşmesi için Bursalılar'ın da çok önemli katkı sağladığını düşünüyorum. Bursalılar, adaylığım konusunda çok büyük destek verdi. Onların da desteğiyle, sahiplenmesiyle birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi Üyelerimizin de onayıyla, bugünden itibaren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım."

"Amacımız, Bursalıları gülümsetmek" 

Bursa'nın doğusundan batısına kuzeyinden güneyine sorularını bilen, tanıyan biri olduğunu dile getiren Bozbey, şöyle konuştu:

"Hayallerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. Bursa, ülkenin en güzel kentlerinden biri. Dağı, denizi, ovası ve tarih birikimiyle, sanayisiyle Bursa her yönüyle güçlü ve o kadar da dünyanın tanıyabileceği, marka olabilecek bir kent. En kısa zamanda projelerimizi paylaşacağız. Bursa, güzelim yeşil Bursa değil artık. Değerlerini, yeşilini kaybetmiş bir Bursa var. Bursa, yeniden 'yeşil Bursa' olacak ve özlediği yeşiline kavuşacak."

Hayata geçirecekleri projeleri hep beraber yöneterek, paylaşarak uygulayacaklarını aktaran Bozbey, "Bursa'nın trafik ve kentsel sorunları olduğu kadar işsizlik, turizm ve yönetim sorunu da var. Nilüfer'deki katılımcı demokrasiyi Bursa genelinde yerleştirerek, her kesimin görüşlerini alarak, birlikte yöneteceğiz. Doğru projelerle Bursa'yı marka kent, bilinen tanınan örnek bir kent yapabiliriz." dedi.

Bozbey, 20 yıllık yöneticilik ve belediye başkanlığı tecrübesi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Amacımız, yaşanabilir bir Bursa, insan öncelikli bir kent oluşturmak. İnsan için şehir oluşturmayı hedefliyoruz. Şehir için insan değil, insan için şehir oluşturma çabamıza bugünden itibaren inanıyorum ki Bursalılar da destek verecek. 1 Nisan'dan itibaren bunları başaracağız. Amacımız, Bursalıları gülümsetmek. 'Gülümse Bursa, biz geliyoruz' diyebiliyorum artık." 

Kılıçdaroğlu: Bozbey marka bir isim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile makamlarında görüştüler.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bozbey'i ve Erdem'i makamında , "Gazamız mübarek olsun" diyerek karşıladı. Bozbey'den beklentilerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Bursa'dan iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Mustafa Bozbey, marka haline gelmiş bir isim. İsteğim, Bursa'nın tamamını kucaklaman. Bursa'da başarılı olacağımıza inancım tam" dedi.

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

1962 yılında Bursa, Nilüfer ilçesi, Özlüce Mahallesi'nde doğan Mustafa Bozbey, 1999 yılında devraldığı Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini aralıksız tam 20 yıldır yürütmektedir.

Eğitim Durumu

İlkokulu Özlüce İlkokulu'nda, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini 1980 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi'nde gördü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1984 yılında başarıyla bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun oldu.

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi. 1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti.

Art arda 4 Dönem Başkanlık

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimden zaferle çıkarak, Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu. Yeni yapılanan Nilüfer'e çağdaş bir kentleşme vizyonu kazandıran Bozbey, 5 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Seçim yarışına bu kez CHP'den giren ve başarılı çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan Bozbey, bu takdirin sandığa yansıması sonucu bir "ilk"e imza atarak, Bursa'nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek belediye başkanı oldu.Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise yine bir ilki gerçekleştirerek Bursa'da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk başkan oldu. Seçim yarışına yine CHP'nin adayı olarak giren Bozbey, Nilüfer'e kimlik kazandıran 10 yıllık çalışmalarının ardından, halkın takdiriyle seçimi bir kez daha açık farkla kazandı. Başarılar ve ödüllerle dolu geçen bir 5 yılın daha ardından Bozbey, 30 Mart 2014 seçimlerinde bir kez daha CHP'den Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 15 yıl boyunca hayata geçirilmiş başarılı çalışma ve uygulamalar ile Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olan bir kent yaratılmasını sağlayan Bozbey, bir kez daha halkın takdiriyle seçimi açık farkla kazandı. Bozbey, 2019 yılı itibarı ile Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 20. yılını doldurmuş olacak.