ÇGD Bursa Şubesi'nden Büyükşehir'e şiirli mal beyanı yanıtı!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, lokalin yıkılmasına karşı açılan davalar için vekalet ücreti talep eden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne Metin Üstündağ’ın “Bir Delinin Mal Beyanı” dizeleriyle yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 23:24
https://www.bursaport.com

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin 30 yılı aşkındır Kültürpark içinde bulunan idari ve sosyal tesisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmıştı. Büyükşehir Belediyesi, yürütülen hukuki süreçlerin ardından avukatları aracılığı ile ÇGD Bursa Şubesi'nden vekalet ücretlerini talep etti. Dernek, konuyla ilgili icra yoluna da giden Büyükşehir Belediyesi’ne cevabı, Metin Üstündağ’ın “Bir Delinin Mal Beyanı” dizeleri ile verdi.

ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz'in imzası ile verilen yanıtta "Bildiğiniz üzere, bu dünyadaki fiziki tek varlık kanıtımız olan Lokal binamızdan Belediye tarafından tahliye edildik. Hemen yanındaki yeşil alana yeni binalar yapılan 30 yıllık Lokal binamız, yeşil alana katma bahanesiyle yıkıldı. Bizim sadece düşüncelerimiz ve kalemimiz kaldı. Buna göre, Metin Üstündağ’ ın mısralarını mal beyanı olarak sunuyoruz” ifadeleri yer aldı:

"1-Avşa Adası’nda üç daire, dört üçgen, beş dikdörtgen 2- Gökyüzünde bir bulut 3- Bitlis’te beş minare 4- Bir yazlık biri kışlık iki platonik sevgili 5- Büro mobilyası ve çelik kapı üreten bir fabrikanın öğle üzeri yaslanıp sigara içilen beyaz duvarı 6- Islıkla da çalınabilen dört anonim türkü 7- Palandökende bir palan, iki döken 8- Kastamonu da üç kasto 9- Üç fay hattı 10- Bir çarşamba, iki perşembe, üç cuma 11- Dünyada mekan 12- Ahirette iman 13- Denizde kum 14- Uzayda yerçekimsizlik 15- Bir çuval gazoz kapağı 16- Bir kibrit kutusu sigara izmariti 17- On sekiz saç biti 18- Biri İngilizce 6 adet …… 19- Yirmi tane boş naylon poşet 20- Sevenlerin kalbinde kurulmuş bir taht 21- Bir sürü saç sakal, kıl, tüy, yün 22- Üç ayrı parkta üç ayrı belediyeye ait üç ayrı banka reklamlı bank 23- Bir ayakkabı çekeceği 24- Üç don lastiği 25- İki büyük taş kütlesi 26- Bir adet ağaç gölgesi 27- Üç kuş kanadı sesi 28- Bir sürü kedi köpek 29- Bir Marmara Denizi 30- Camına yaslanıp seyredilen iki piliç çevirmeci 31- Her aksam karıştırılan dört çöp bidonu 32- Çalıp çalıp kaçılan beş melodili apartman zili 33- Nakit … lira 34- Anne babadan kalma yarısı yaşanmış bi ömür…

Sağlıklı günler dileklerimizle gereği için sunarız."