Çamoğlu, Ilıcaksu ve Dutluca mahalleleri boşaltılıyor

Bursa'nın Harmancık ilçesinde etkisini sürdüren orman yangınları nedeniyle, yangın tehdidi altındaki bazı mahallelerde tahliye kararı alındı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2025 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2025 18:20
https://www.bursaport.com

Bursa'nın Harmancık ilçesinde etkisini sürdüren orman yangınları nedeniyle, yangın tehdidi altındaki bazı mahallelerde tahliye kararı alındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yangının oluşturduğu risk sebebiyle Çamoğlu, Ilıcaksu ve Dutluca mahallelerinin boşaltılmasına karar verildiği bildirildi. Bu bölgelerde ikamet eden vatandaşların güvenli şekilde tahliye edilmesi için harekete geçildiği ifade edildi.

Tahliye çalışmalarında kullanılmak üzere BURULAŞ’a ait 16 araç ve ilgili ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtilen açıklamada, yangınla mücadele eden tüm ekiplere teşekkür edildi. Belediye yetkilileri, söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirterek kamuoyunu gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam edeceklerini duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların resmi kanallardan yapılacak duyuruları takip etmeleri ve güvenlik önlemlerine uymaları konusunda uyarıda bulundu.