
Bursa’da yağmurlu hafta beklendiği gibi sert başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kent için sarı kodlu uyarı yayımlayarak bugün saat 18.00’e kadar yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gemlik, İznik, Karacabey, Mudanya, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi’de yağış miktarının metrekareye yer yer 75 kilograma kadar çıkabileceği belirtilirken, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, İnegöl, Yenişehir, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık için metrekareye 21 ile 50 kilogram arası yağış öngörülüyor.
Uyarıda ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunması istendi. Sabah işe ya da okula çıkacakların şemsiyeyi unutmaması, sürücülerin ise ıslak yollarda takip mesafesine dikkat etmesi gerekiyor.
Gece boyunca yağış kenti şimdiden ıslattı. Kent merkezinde sabah saat 07.04’teki ölçümde hafif sağanak sürüyordu; son 24 saatte merkezde metrekareye 6,4 kilogram yağış düştü. En fazla yağış ise metrekareye 22,5 kilogramla Mustafakemalpaşa’da ölçüldü, Gemlik’te bu miktar 9,6 kilograma ulaştı.
Öğle saatlerinde rüzgar sertleşiyor
Saatlik tahmine göre sağanak gün boyu aralıklarla devam edecek. Öğle saatlerinde batıdan esen rüzgarın saatte 18 kilometreye çıkması, ani rüzgarların ise saatte 46 kilometreye ulaşması bekleniyor. Merkezde sıcaklık 15 ile 17 derece arasında kalacak; nem yüzde 90’ın altına inmeyecek. Kıyıda Mudanya ve Karacabey’de rüzgar saatte 21-22 kilometreyi bulacak. Uludağ’da ise sıcaklık 3 ile 6 derece arasında, zirvede de kuvvetli sağanak bekleniyor.
Yarın sıcaklık biraz yükselse de şemsiyeleri kaldırmak için erken. MGM’nin tahminine göre kent merkezinde yağışlar hafta sonuna kadar her gün sürecek:
Çarşamba: sağanak, 10 ile 21 derece
Perşembe: kuvvetli sağanak, 11 ile 21 derece
Cuma: sağanak, 12 ile 18 derece
Cumartesi: sağanak, 12 ile 19 derece
(Kaynak: Olay)