
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), aralarında Bursa'nın da bulunduğu 5 ilde toplam 12 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. Karara ilişkin ihale ilanı Resmî Gazete'de yayımlandı.
Özelleştirme kapsamında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan bir taşınmaz da satışa çıkarılacak. Bursa'daki taşınmaz için son teklif verme tarihi 19 Ağustos olarak belirlendi.
İhaleye çıkarılan diğer taşınmazlar ise Muş'un Merkez ilçesinde 4, Ankara'nın Çankaya ilçesinde 3, Antalya'nın Kaş ilçesinde 2, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 1 ve Antalya'nın Manavgat ilçesinde 1 olmak üzere toplam 12 taşınmazdan oluşuyor.
İhale şartnamelerinin bedelleri taşınmazlara göre 7 bin 500 lira ile 25 bin lira arasında değişirken, geçici teminat tutarları ise 2 milyon lira ile 10 milyon lira arasında belirlendi.
ÖİB'nin takvimine göre Muş'taki taşınmazlar için son teklif verme tarihi 18 Ağustos, Bursa ile birlikte Kırklareli ve Antalya'daki taşınmazlar için 19 Ağustos, Ankara'daki taşınmazlar için ise 20 Ağustos olarak açıklandı.
Başvurular, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Ankara'daki adresine son teklif günlerinde saat 18.00'e kadar elden teslim edilecek.
İhaleler, kapalı zarfla teklif alma ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerinin ardından uygun görülen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma yapılacak ve ihale süreci tamamlanacak.