Bursa'da barajlar neredeyse taşıyor!

Yılbaşından bu yana etkili yağışlar, Doğancı ve Nilüfer barajlarını doldurdu. 30 Mart’ta yüzde 78,06 olan doluluk oranı, bugün itibarıyla yüzde 93,41’e ulaştı. Kent, geçtiğimiz yaz ve sonbaharda yaşanan kuraklığın ardından rahat bir nefes aldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2026 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2026 18:44

Bursa’da barajlardaki su seviyesi, son dönemde etkili olan yağışlarla yükseldi.

Doğancı ve Nilüfer barajlarında 30 Mart’ta yüzde 78,06 olan ortalama doluluk oranı, 5 Nisan itibarıyla yüzde 93,41’e ulaştı.

BURSALILAR NEFES ALDI

Yılbaşından bu yana etkili olan yağışlar sayesinde barajlardaki artış Bursalıları sevindirirken, yetkililer su kaynaklarının korunması ve tasarruflu kullanılması konusunda tavsiyelerini sürdürüyor.

SU KESİNTİLERİ YAŞANMIŞTI

Kent, geçtiğimiz yaz ve sonbaharda kuraklığın etkilerini yaşamış, özellikle Nilüfer Barajı dip seviyeye inince 12 saatlik planlı su kesintileri yapılmıştı.