Bursa'da binlerce kişi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusuyla yürüdü

Bursa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşku ve katılımla kutlandı. Etkinlikler kapsamında fener alayı ve ardından Göksel konseri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2025 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2025 21:51
https://www.bursaport.com

Bursa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşku ve katılımla kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tayyare Kültür Merkezi önünden başlattığı yürüyüşe binlerce yurttaş katıldı. Heykel'den Atatürk Stadyumu Meydanı'na yürüyen vatandaşlar burada sanatçı Göksel'in konserini izledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel fener alayı yürüyüşü, Atatürk heykelinden başlayarak Zafer Plaza, Altıparmak Caddesi ve Kültürpark güzergahında devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, caddeleri kırmızı beyaza boyadı. Yürüyüş sırasında binaların balkonlarından ve trafikteki araçlardan bayrak sallayarak etkinliğe destek veren vatandaşlar da bayramın coşkusuna ortak oldu. Marşlar eşliğindeki yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce Bursalının katılımıyla fener alayı

Gündüz etkinliklerinin ardından on binlerce Bursalı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşüne katılmak üzere Tarihi Belediye Binası önünde toplandı. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Parti Meclis üyesi Canan Taşer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda protokol üyesi de katıldı. Atatürk Caddesi’ni baştan sona dolduran binlerce kişi, ellerindeki meşaleler, Türk bayrakları ve pankartlarla Kültürpark Atatürk Stadyumu Meydanı'na kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Ellerindeki meşale ve pankartlarla omuz omuza yürüyen Bursalılar, hafızalara kazınacak bir manzaraya imza attı.

Zafer Bayramı’nda görsel şölen

Kutlamalar kapsamında Orhangazi Meydanı’ndaki süs havuzunda müzik eşliğinde yapılan su ve ışık gösterisi izleyenlere görsel şölen yaşattı. Tophane Saat Kulesi’nde de ‘Atatürk‘ silüeti yansıtılırken, o anlar canlı olarak eski stadyum meydanında dev ekrana aktarıldı. Gençlerin heyecan dolu gözlerle izlediği gösteri, Bursalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Zafer Bayramımız kutlu olsun”

Yürüyüş sırasında açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Anadolu’nun vatan olmasını sağlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı. Büyük Taarruz’un zafere dönüştüğü 30 Ağustos’u büyük coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Bozbey, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımız sayesinde bu topraklar vatan olmuştur. Bugün yürüyüş yapıyorsak onların sayesindedir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“İyi ki Cumhuriyetin çocuklarıyız”

Fener alayı, Kültürpark Atatürk Stadyumu Meydanı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından eşi Seden Bozbey ile birlikte sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursalıları selamladı. “Harikasın Bursa. Muhteşemsin Bursa. Sizlerle onur ve gurur duyuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Bu akşam burada toplanan müthiş kalabalık, bu coşkulu birliktelik, inanın bana sadece bir bayram kutlaması değil; Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza ve geleceğimize sahip çıkmanın en güzel göstergesidir. Her geçen gün görüyoruz ki Bursa, milli bayramlarını daha büyük bir heyecanla, daha yüksek bir katılımla, daha büyük bir yürekle kutluyor. Bu coşkuyu büyüten, bu alanı dolduran, Cumhuriyetimize gönülden bağlı olan her bir hemşehrime yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. İyi ki varsınız. İyi ki Bursalıyız. İyi ki Cumhuriyetin çocuklarıyız” diye konuştu.

30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünü onurla, gururla ve büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade eden Mustafa Bozbey, “30 Ağustos olmasaydı Bursamız düşman işgalinden kurtarılamazdı. Cumhuriyetimizin temelleri atılamazdı. Bugün bu güzel vatan da olmazdı. 30 Ağustos bizlere yalnızca bir zafer değil, bir vatan armağan etti. 30 Ağustos Cumhuriyet’tir. Özgürlük, bağımsızlık ve millet olma bilincidir. Bu büyük zafer, boynunda idam fermanıyla Anadolu’ya gelen ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının milletimize armağanıdır” dedi.

“Bu büyük zafer; kanla, canla, inançla kazanıldı”

Büyük zaferin kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla bir bütün olan milletin zaferi olduğunu vurgulayan Bozbey, bu zaferin “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek, canını ortaya koyanların mirası olduğunu dile getirdi. O büyük mirasın izinden yürüdüklerini vurgulayan Başkan Bozbey, “Biliyoruz ki söz konusu vatansa, söz konusu bağımsızlıksa. İşte o zaman millet tek yürek, zafer tek hedeftir. Bu büyük zafer; kanla, canla, inançla kazanıldı. Bu toprakların her bir karışı, şehitlerimizin ve gazilerimizin cesaretiyle vatan oldu. O yüzden bugün yalnızca bir bayram değil; milletçe ayağa kalktığımız, birbirimize kenetlendiğimiz, geleceğe hep birlikte yürüdüğümüz gündür” diye konuştu.

“Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyet’in izindeyiz”

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm milli mücadele kahramanlarını, şehitleri ve gazileri saygı ve minnetle anan Bozbey, kutlu mirasın yalnızca bir toprak olmadığını, onurlu bir yaşam olduğunu söyledi. Onların izinden yürüyerek bağımsızlık ateşini ve Cumhuriyetin ışığını sonsuza dek taşımaya kararlı olduklarını belirten Başkan Bozbey, “Bu zaferin bizlere öğrettiği çok net bir şey var. Bir milletin özgürlük aşkı varsa hiçbir zincir onu bağlayamaz. Bir milletin bağımsızlık tutkusu varsa hiçbir güç onu esir edemez. O milletin yolunu aydınlatan Atatürk gibi bir lideri varsa o yol, mutlaka zafer yoludur. Bugün bir kez daha hep birlikte gururla söylüyoruz ki; Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyet’in izindeyiz. Ne mutlu ki bizlere, yüreklerimizi birleştiren bir zafer var. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından ünlü sanatçı Göksel sahne alarak sevilen şarkılarını Bursalılar için seslendirdi. Alanı dolduran on binlerce vatandaş, Göksel’in şarkıları eşliğinde bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.