Bulduğu top mermisini 10 gün evinde saklayıp müzeye getirdi

Bursa'da bir kişi piknik sırasında bulduğu patlamamış top mermisini 10 gün evinde sakladıktan sonra arkeoloji müzesine getirdi. Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2026 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2026 23:57
https://www.bursaport.com

Edinilen bilgiye göre P.A., yaklaşık 10 gün önce arkadaşlarıyla Gürsu ilçesinde piknik yaptığı sırada toprak üzerinde dikkatini çeken bir demir parçası buldu. Parçayı eline alan P.A.'nın, daha sonra bunun top mermisi olduğunu fark ettiği öğrenildi.

Durumu yetkililere bildirmek yerine mermiyi evine götüren P.A.'nın, patlamamış mühimmatı yaklaşık 1 hafta boyunca evinde sakladığı belirtildi. P.A., daha sonra top mermisini Çekirge'deki Arkeoloji Müzesi'ne teslim etmek üzere getirdi.

Müze görevlisinin durumu fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye polis, bomba imha ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede merminin patlamamış olduğu tespit edilirken, ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.