Bozbey soruşturmasında 3. gün: İfadeler alınıyor, 7 kişi hastanelik oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de aralarında bulunduğu 57 kişinin gözaltına alındığı soruşturma sürüyor. Bozbey, gözaltına alındıktan sonra ilk kez bu sabah görüntülendi. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Bozbey'in gülümsemesi dikkat çekti. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ifade alma işlemler sürerken, 7 kişi sağlık sorunları nedeniyle 112 ambulansıyla hastaneye götürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2026 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2026 16:25
https://www.bursaport.com

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de aralarında bulunduğu 57 kişinin gözaltına alındığı soruşturma 3. gününde devam ediyor.

Başkan Mustafa Bozbey, gözaltında alındıktan sonra ilk kez bu sabah görüntülendi.

Bozbey 3 gün sonra görüntülendi

Sağlık kontrolü için sabah erken saatlerde hastaneye götürülen Bozbey, hastaneye girişinde kendisini alkışlayan bir gruba gülümseyerek, eliyle selam verdi.

Bozbey ve aile üyelerinin emniyetteki ifadelerinin Av. Şerafettin Yavuz'un başkanlık ettiği bir avukat grubu eşliğinde alınacağı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan müteahhit ve bürokratların ifadeleri avukatlar nezaretinde alınıyor.

İfade alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından 57 kişinin cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

7 kişi hastanelik oldu

Emniyetteki işlemler sürerken, şüphelilerden 7'si sağlık sorunları nedeniyle 112 acil ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

İHA'nın haberine göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün nezaretinde tutulan zanlılardan 7 müteahhit strese bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanelilk oldu.

57 gözaltı, 2 kişi aranıyor

Bursa'da 31 Mart'ta başlayan soruşturma kapsamında Bozbey'in yanı sıra ailesi ve belediye bağlantılı toplam 59 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bursa merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi, kızı ve 2 kardeşinin yanı sıra Bursa'da faaliyet yürüten inşaat şirketi sahipleri, müteahhit ve bazı belediye çalışanları ile vakıf yönetimindeki kişilerden oluşan 57 kişi "rüşvet, yolsuzluk, suç örgütü kurma ve imar kirliliği" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında 51 ikamet, 23 şirket ve iş yerine el konuldu. TMSF'ye devredilen şirketlere kayyum atanırken, NİLVAK hakkındaki tasarrufun Vakıflar Bölge Müdürlüğünde olduğu öğrenildi.