
Bursa H Tipi Cezaevi'nde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, X sosyal medya hesabından 9 gün süren ilk duruşmaya ilişkin paylaşım yaptı.
Bozbey'in Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Konferans Salonu'nda yapılan duruşmaya ilişkin açıklaması şöyle:
"Değerli hemşehrilerim, 27 yıllık kent yöneticiliği hayatımda, her siyasi ve yerel yönetici gibi ben de pek çok kez hukuki süreçler yaşadım. Türk yargısına güvenim dün de tamdı, bugün de tamdır. Geride bıraktığımız 9 günlük ilk duruşma sürecinde, hakkımda ortaya atılan iddia ve iftiraların hepsine, tek tek, belgeleriyle karşılık verdim. Hakkımda bir mahkumiyet kararı olmamasına rağmen bulunduğum cezaevinden en kısa sürede tahliye olmayı ve beraat etmeyi bekliyor, tüm hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum. En yakın zamanda görüşmek dileğimle."
Değerli hemşehrilerim,
— Mustafa Bozbey (@mustafabozbey) July 31, 2026
27 yıllık kent yöneticiliği hayatımda, her siyasi ve yerel yönetici gibi ben de pek çok kez hukuki süreçler yaşadım. Türk yargısına güvenim dün de tamdı, bugün de tamdır.
Geride bıraktığımız 9 günlük ilk duruşma sürecinde, hakkımda ortaya atılan iddia ve… pic.twitter.com/HwMERCjFg2