
"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla dün gözaltına alınan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, tutuklandı.
Savcılık, dün gözaltına alınan ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Türkmen'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.
Türkmen'e Sırma Halı işçilerinin eyleminde yaptığı konuşmasından dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması yönlendiriliyordu. Türkmen'e yöneltilen suçlamanın savcılığa sevk edilirken "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" olarak değiştirildiği öğrenildi.
Sırma Halı işçilerinin eylemindeki konuşması gerekçesiyle dün gözaltına alınan Türkmen, tutuklandı.
Dün (15 Mart) savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonla Türkmen’in evinde arama yapıldı ve tüm elektronik eşyalarına el konuldu. (Cumhuriyet)