
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Başkanımız Mustafa Bozbey, neredeyse 24 saate varan bir ifade süreciyle karşı karşıya kaldı. Başkanımız Bozbey'i sabaha kadar uyutmayarak, darbe dönemlerindeki işkence yöntemlerini kullanarak hiçbir şey yapamayacaksınız. İktidarınızın gidişini engelleyemeyeceksiniz" dedi.
Başkan Bozbey'in emniyette ifadesinin alınması işlemine dün sabah saat 10.00'da başlandığı, gece yarısı sağlık kontrolü içi ifadeye ara verildiği, ifade alma işlemlerinin bu sabah saat 06.00 sıralarında tamamlandığı öğrenildi.
İfade işlemleri sırasında Başkan Bozbey'e Av. Şerafettin Yavuz ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü de olan Av. Yücel Akbukut eşlik etti.
Başkan Bozbey, bugün saat 11.30 sıralarında adliyeye sevk edilirken, adliye önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bu duruma işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Kayışoğlu, "Bu korku nedir, sebebi nedir? Biliyoruz elbette. Bunun sebebi iktidarı kaybetme korkusudur" ddiye konuştu.
Kayışoğlu, "Büyün Bursalıları, bütün demokratları adliyenin önüne davet ediyorum" ifadelerini kullandı.