
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Federasyonu'nun eski başkanlarından K.K. ile federasyonun eski basın ve halkla ilişkiler müşavirine 'şantaj' yaptığı ve 'özel hayatlarına ilişkin görüntü ve sesleri ifşa ettiği' gerekçesiyle 20 ay hapis cezasına çarptırılırken, bu cezaya ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın son duruşmasında, Arif Tak'ı, 'Şantaj' ve 'özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' suçlamalarıyla toplam 20 ay hapis cezası ile 80 lira adli para cezasına çarptırdı.
Mahkeme, bu cezalara ilişkin hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı.
İddianamede, federasyonun eski başkanlarından K.K. ile federasyonun eski basın ve halkla ilişkiler müşaviri E.E'nin birlikte çektirdikleri fotoğraflar ve görüntüleri elde eden Arif Tak'ın, bunu federasyonun yönetim kurulu toplantısında göstererek, özel hayata ilişkin görüntüleri ifşa ettiği öne sürülüyordu.
Tak'ın, K.K'nin federasyon başkanlığından istifasını vermesi ve E.E'nin işten çıkartılması için şantaj yaptığı ileri sürülen iddianamede, Tak'ın suçlamaları kabul etmediği de bildiriliyordu.