Aladağlar'da tırmanış sırasında düşen Bursalı dağcı hayatını kaybetti

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'da Demirkazık zirvesine tırmanış yaparken tutunduğu kayanın kopması sonucu düşen Bursalı dağcı Ahmet Nişanot (35) yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 23:49
https://www.bursaport.com

Alınan bilgiye göre, Aladağlar'daki Emli Vadisi mevkisinde iki arkadaşıyla 3757 metre yüksekliğindeki Demirkazık zirvesine tırmanış yapan Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) üyesi dağcı Ahmet Nişanot (35), tutunduğu kayanın yerinden kopması sonucu dengesini kaybederek düştü.

Nişanot'un arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE, JAK ve AKUT ekipleri sevk edildi.

Ekipler, genç dağcının hayatını kaybettiğini belirledi.

Ahmet Nişanot'un cenazesi, otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ahmet Nişanot'un ölümü dağcı gruplarındaki arkadaşlarını üzüntüye boğdu

BAKUT'tan açıklama

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği'nden (BAKUT) yapılan açıklamada, "Çok kıymetli ekip arkadaşımız Ahmet Nişanot’u (35) Demirkazık tırmanışı sırasında geçirdiği elim bir kaza neticesinde kaybettik. Tırmanış, dağcılık ve arama kurtarma camiasının önde gelen ve kişiliğiyle çok sevilen arkadaşımız için başta kendi ailesi olmak üzere tüm spor camiasının baş sağlığı diliyoruz. Cenazemiz ile ilgili bilgi netleşince paylaşılacaktır" denildi.

Doğu Toroslar'daki Aladağlar'ın Küçük Demirkazık ve Büyük Demirkazık zirveleri

Ahmet Nişanot yarın Ulucami'de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Bursa'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Tüm ifadeler:

124Erkan Işığıçok, Ali İştem ve 122 diğer kişi