'Bugünü dünden farklı kılmak için yürüyeceğiz'

Öğrenci Sendikası Bursa Temsilciliği, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bugünü dünden, yarını bugünden farklı kılmak için fark yaratmak için yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Öğrenci Sendikası Bursa Temsilciliği, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü dolayısıyla şehirlerde eş zamanlı basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Nisa Yıldırım okudu. 

Türkiye'de her öğrencinin potansiyel bir işsiz adayı haline geldiğini söyleyen Yıldırım, "Biz, niteliksiz bir eğitim sisteminin içinde, ezberci bir sınav sisteminde başarılı olmaya çalışan, başarılı olsa bile genç işsizliğin tarihimizin rekor seviyelerine ulaştığı ülkemizde geleceksizlik sarmalından kurtulamayan milyonlarca öğrenciyiz. Yurtdışında kuryelik yapmakla Türkiye'de avukat, mühendis, doktor olmak arasında kalan, KYK borçları bir an olsun peşini bırakmayan, yemekhanede beslenemeyen ve kalacak yeri olmayanlarız." diye konuştu. 

"İşsizliğin, yoksulluğun, geleceksizliğin karşısında yalnız olmamak dışında bir çaremiz yok" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Eğer Melih Bulu Boğaziçi'nde karşımıza kayyum rektör olarak çıktığında sussaydık, yemekhanelerde üst üste zamlar uygulanmaya çalışıldığında sussaydık, online sınavlarda kamera ile gözetleneceğimiz söylendiğinde sussaydık bugün zaten çok az kalmış haklarımızın daha da azına sahip olacaktık. Biz, kendi yaşamımız üzerinde söz hakkımız olsun diye konuşmaya devam edeceğiz. Sen, ben ile olmayacağını bildiğimiz için "biz" olmaya, "Biz değiştirebiliriz" demeye, bir araya gelmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin öğrenciler için bir cehenneme dönüşmesine, yoksulluğun ve geleceksizliğin kara bulut gibi üzerimize çökmesine engel olmak için mücadeleyi yükselteceğiz. Bugünü dünden, yarını bugünden farklı kılmak için fark yaratmak için yürüyeceğiz."