Halkbank'ta gece yarısı ne oldu; Dolar 3,72

Halkbank'ın internet sitesinden döviz kurlarını takip edenler gece yarısı gördükleri karşısında şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi. Bu kurdan alım yapıldı, banka yapılan işlemlerin kısıtlı olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Döviz kurlarını Halkbank'ın internet sitesinden takip edenler gece yarısı gördükleri karşısında şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 3,72'yi, euro ise 4,32'yi gösterdi. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken euro 7,62'yi gördü. Halkbank'ın sitesine kısa bir süre erişim sağlanamazken, müşteri hizmetlerine de kısa süre ulaşılamadı.

Aynı kur farkının Kuveyt Bank, ING Bank, HSBC, Tekstil Bank kurlarında da meydana geldiği iddia edildi.

ING Bank'tan yapılan açıklamada sosyal medyada iddia edildiği gibi piyasa koşullarından farklı seviyelerde hiçbir döviz alım satım işlemi gerçekleştirilmediği belirtildi.

HALKBANK'TAN AÇIKLAMA

Halkbank, haberlerin ve tepkilerin ardından bir açıklama yaptı. Banka açıklamasında yaşanan kur düşüşünün "operasyonel ve sistemsel bir hata"olduğunu belirtirken, bu kur düzeyinden işlemler yapıldığı da kabul edildi.

Banka açıklamasında, soruna kısa sürede müdahale edildiği belirtilse de düşük kurdan işlem yapanların işlemlerinin iptal edilip edilmediğini açıklanmadı.

Konuya ilişkin Halkbank'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ise şöyle: