
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 35, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 artış yapldı.
Açıklamada, bu artışa rağmen konutlarda kullanılan doğalgazın her bir metreküpüne devlet tarafından yüzde 70 oranında destek verilmeye devam edileceği belirtildi.
Doğalgazın yüzde 99'dan fazlasının yapılan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışından temin edildiği hatırlatılan açıklamada, artan maliyetlere rağmen tüketicilere yüzde 76 devlet desteği sağlandığı belirtilirken 1 Nisan'da yapılan artışın tüketiciye yansıyacağı şeklinde düzenleme yapılması zorunluluğu olduğu ifade edildi.