Bursa'da gayrimenkul piyasası hareketlendi

Son dönemde yatay seyir izleyen iller arasında yer alan Bursa'da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere gayrimenkul piyasasının hareket kazandığı gözlendi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

Hürriyet Emlak Temmuz 2018 Emlak Endeksi verilerine göre, satılık konutların fiyatları yükselmeye Temmuz ayında da devam etti. Açıklanan verilere göre satılık konut fiyatlarında İstanbul yüzde 15 artışla 5 büyük il içerisinde son 6 ayda en fazla yükselişin yaşandığı şehir oldu. İstanbul'un 5 büyük il içerisinde liderliği büyük farkla elde etmesi dikkat çekti. İstanbul'u Şubat ve Temmuz 2018 arasındaki %4 artış oranıyla İzmir, %3 ile Bursa ve %2 ile Antalya ve Ankara takip etti.

Türkiye genelinde satılık konutlarda yıllık artış %6,51 olarak gerçekleşirken, kiralık konutlarda yıllık artış metrekare fiyatı başına %4,76 oldu. Öte yandan Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2.013 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL olarak gerçekleşti. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı. Şubat ayından bu yana satılık konut fiyatı en çok artan şehir %17 artışla Bilecik oldu. Bu ili Amasya, İstanbul, Erzincan ve Giresun takip etti. Fiyatların en çok düştüğü iller ise %7 düşüş gösteren Mardin ve Sivas ile %4 düşen Batman ve Rize oldu.

Bursa'da konut fiyatları yükseldi

Bursa'da İznik, Yıldırım ve Gemlik başta olmak üzere satılık konut fiyatları geçtiğimiz 6 ay içerisinde %3 yükseldi. Bursa'da amortisman süreleri de az bir miktar da olsa kısaldı ve il genelinde 20 yıl olarak gerçekleşti. Geride kalan aylarda fiyatları yükselmesiyle ön planda olan İznik ilçesi geçen 6 aylık dönemi de %23 artışla kapattı.

Bursa'daki kiralık konutlarda dikkat çeken ilçeler Orhangazi (%7 artış) ve Mudanya (%5 artış) oldu. İl genelinde kiralık konut metrekare fiyatı 10,01 TL olarak gerçekleşti. Bursa'da bazı ilçelerdeki kiralıklar ise düşme eğilimi sergiledi. Kiralık konut fiyatları Kestel'de %6 düşerken, Osmangazi ilçesinde %3 geriledi.