Botaş ve İnegöl OSB'ye ceza yağdı

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi ile Botaş arasındaki anlaşmazlık, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından her iki kuruma da ceza kesilmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaport.com

EPDK'nin, Botaş'a kestiği 431 bin lira ceza kararı kurulun son toplantısında alındı. Botaş'la birlikte İnegöl OSB'ye de 370 bin lira ceza kesildi.

Botaş ve İnegöl OSB'ye ceza kesilmesine doğalgaz basınç düşürme ve ölçümü yapan (RMS) istasyonunun Botaş'a devredilmemesi neden oldu. 

EPDK'nın, her iki kuruma da RMS'nin devir işlemlerinin tamamlanması için uyarı yaptığı, ancak Botaş ile İnegöl OSB yatırım ve devir maliyetleri konusunda anlaşamadıkları için, devir işlemini gerçekleştiremedikleri, bu nedenle her iki kuruma toplam 801 bin lira ceza kesildiği öğrenildi.

EPDK'nın, bir kamu şirketi olan Botaş'a ilk kez ceza kestiği belirtiliyor.