
Su kaynaklarının bolluğu ile bilinen, kent tanıtımları "Su Şehri" olarak yapılan Bursa'nın suları şirketlere teslim edilmiş durumda. Bursa'da faaliyet yürüten 26'dan fazla su şirketi başta Uludağ'ın kaynakları olmak üzere şehrin sularını şişeleyerek satarken, su kaynaklarını da yok ediyor.
DOĞADER'in geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı kurutulan Baraklı Göleti'nin ardından bu kez de Kestel Alaçam Şelalesi'nin kurutulduğu gündeme düştü. Uludağ'ın eriyen karlarıyla beslenen Alaçam Şelalesi tüm yıl boyunca su taşırken, DOĞADER'in bölgede yaptığı incelemede su kaynağının tamamen kuruduğu ortaya çıktı.
Su şirketlerinin şelalaye çok yakın konumda tesislerinin bulunması, su kaynağının şirketler tarafından yok edildiğini ortaya koyuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan DOĞADER'den Sedat Güler, "Turizm amacıyla Uludağ'da Kocayayla Göleti'ne Baraklı Göleti'nin suyunu taşıyarak, Baraklı'yı kurutanlar bu kez de su şirketlerinin deposunu doldurmak için Alaçam Şelalesi'ni kuruttular. Bursa'nın su kaynakları rant uğruna su şirketlerinin ve turizmcilerinin ceplerini doldurmak için ranta teslim ediliyor." dedi. (BursaMuhalif)