
Yıldırım Belediyesi ilçenin en önemli problemlerinden olan hisseli parsel sorununu ortadan kaldırmak için Karapınar'da 2 bin 290 hak sahibini tapu tescil belgelerine kavuşturdu.
Mülkiyet sorunu kaynaklı plan iptallerinin bugüne kadar kentsel dönüşümün önünü tıkayan en önemli sorun olduğunu tespit ederek harekete geçen Yıldırım Belediyesi, geride kalan dönemde İmar Kanunu'nun 18. Maddesi'nde değişiklik yapılmasına öncülük ederek, kanunun Uygulama Yönetmeliği'nin hazırlanmasına ve çıkarılmasına da katkı sağladı. İlçenin birçok noktasıyla birlikte Değirmenönü-Karapınar bölgesini kapsayan 232 hektarlık alanda imar planı çalışmaları yürüten Yıldırım Belediyesi, 2019 yılı içerisinde Değirmenönü etabında yaklaşık 4 bin malike tapularını dağıttıktan sonra, Karapınar 2. Etap'ta imar uygulaması ve tapu tescil işlemlerinin tamamlanmasıyla yaklaşık 2 bin 290 malikini tapu tescil belgelerine kavuşturdu.
Karapınar Mahallesi'nde gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Tapu Müdürü Enes Gezmiş, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır hak sahipleri ve Yıldırımlılar katıldı.
Eski planda bitişik nizam 2 kat olan konut alanlarının yeni plan ile 6 ila 8 kat olacak şekilde düzenlendiğini aktaran Yılmaz, "Eski imar planında yetersiz ve dağınık olan okul alanlarını, yeni imar planı ile artırarak, yaya ulaşım mesafeleri de dikkate alınarak kullanışlı alanlar haline getirildi. Yine eski planda kullanışsız konumdaki park ve yeşil alanları, yeni plan ile daha fazla, daha bütüncül ve kullanışlı hale getirdik. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüşüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaşayabilen bir alan olacak." diye konuştu.